Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Μόνωση Ταράτσας. Εγγυημένη Ποιότητα - Χαμηλές Τιμές

Μόνωση Ταράτσας. Εγγυημένη Ποιότητα - Χαμηλές Τιμές

Οι ταράτσες και οι στέγες των κτιρίων δέχονται τις εντονότερες επιδράσεις του περιβάλλοντος. Αποκολλήσεις υλικών, φουσκώματα στις στρώσεις, πρόωρη γήρανση, τραυματισμός του οπλισμού, είναι μερικές μόνο από τις φθορές που υφίστανται, λόγω έλλειψης προστασίας.

(ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ!)

Η μόνωση της ταράτσας ή της στέγης είναι η πλέον απαραίτητη διαδικασία για όποιον θέλει να προστατεύσει το ακίνητο του από την υγρασία και τις μεταβολές της θερμοκρασίας και να δημιουργήσει ένα στεγνό και άνετο περιβάλλον που θα παραμένει ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.
Επιπλέον με την μόνωση μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση στα έξοδα θέρμανσης ή ψύξης του χώρου μας, αφού οι θερμικές απώλειες σε μια συμβατική κατασκευή χωρίς θερμομόνωση ταράτσας μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 48% για τους χώρους του τελευταίου ορόφου!

Με την επιλογή του κατάλληλου μονωτικού συστήματος μπορούμε έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα για την υγρομόνωση, θερμομόνωση αλλά και την ηχομόνωση του δώματος ή της στέγης του κτιρίου μας.
Στο άρθρο αυτό θα περιγράψουμε συνοπτικά και απλά λύσεις άμεσες και οριστικές που, αν εφαρμοστούν επαγγελματικά από τα πιστοποιημένα και έμπειρα συνεργεία του Kalivis group με τα υψηλής ποιότητας και χαμηλής τιμής υλικά που προσφέρουμε, θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους!

Α. ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ & ΣΤΕΓΗΣ

Τα συστήματα υγρομονώσεως δωμάτων μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε συνοπτικά ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε ένα από αυτά, ως ακολούθως:

  • Ασφαλτικές μεμβράνες (ασφαλτόπανα)
  • Μεμβράνες TPO, PVC, EPDM
  • Ακρυλικά επαλειφόμενα
  • Ακρυλοπολυουρεθανικά (υβριδικά) επαλειφόμενα
  • Πολυουρεθανικά επαλειφόμενα
  • Πολυουρία (polyurea)

Ασφαλτικές μεμβράνες (ασφαλτόπανα)

Τα ασφαλτόπανα διακρίνονται ανάλογα με το ασφαλτικό σύνθετο, τον εσωτερικό τους οπλισμό,το βάρος /m2 και την τελική επικάλυψη της επιφάνειάς τους και διακρίνονται σε:

  • Ασφαλτόπανα οξειδωμένης ασφάλτου που για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται ασφαλτο-συνθετικό το οποίο έχει σαν βάση την οξειδωμένη άσφαλτο. Τα ασφαλτόπανα αυτά πρέπει να προστατεύονται (καλύπτονται) επειδή με την πάροδο του χρόνου επηρεάζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία και το όζον της ατμόσφαιρας.
  • Ασφαλτικές μεμβράνες με βάση άσφαλτο και θερμοπλαστικά υλικά. Πρόκειται για ασφαλτόπανα τεχνολογίας (GKAM) (ΑΡΡ) με τις ιδιότητες του συνθέτου υλικού από το οποίο παράγονται.
  • Ελαστομερείς μεμβράνες με βάση άσφαλτο και ελαστοπλαστικά υλικά, τεχνολογίας (NTIEN) (SBS). Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται σύνθετο μίγμα από τροποποιημένη άσφαλτο με σύνθετο καουτσούκ και ελαστοπλαστικά υλικά.
  • Αυτοκόλλητες μεμβράνες με βάση άσφαλτο και συμπολυμερείς ρητίνες. Είναι ασφαλτόπανα ελαστομερούς συνήθως τύπου που για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται σύνθετο μίγμα που αποτελείται από άσφαλτο , ελαστοπλαστικά υλικά και συμπολυμερείς ρητίνες με σημαντικότερη διαφορά από τα προηγούμενα ότι μπορούν να εφαρμοσθούν χωρίς θερμή επικόλληση (φλόγιστρο) και χωρίς ασφαλτόκολλα. 

Τα ασφαλτόπανα συγκολλώνται με φλόγιστρο στην ταράτσα του κτιρίου, αφού έχει προηγηθεί η επάλειψη ασφαλτικού γαλακτώματος για την προετοιμασία του υποστρώματος.
Η σωστή εφαρμογή των ασφαλτικών μεμβρανών είναι σημαντική και πρέπει να γίνεται από συνεργεία ειδικευμένων τεχνικών.
Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις υγρομονώσεις με ασφαλτόπανα οφείλονται τόσο στην ποιότητα των ασφαλτικών μεμβρανών που χρησιμοποιούνται όσο και στη μη τήρηση των κανόνων της σωστής εφαρμογής.
Επίσης η αρνητική επίδραση του όζοντος της ατμόσφαιρας στα ασφαλτόπανα, η αδυναμία που έχουν στην αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες (παγετός, χιόνι) και η μικρή διάρκεια ζωής τους λόγω γήρανσης αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την εμφάνιση προβλημάτων.

Είναι προφανές ότι οι ενώσεις των ασφαλτικών φύλλων αποτελούν ευπαθές σημείο στις υγρομονώσεις με ασφαλτόπανα και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή. Το σημαντικότερο πρόβλημα και ένα μεγάλο ποσοστό αστοχιών των ασφαλτικών μεμβρανών προέρχεται από την κακή ποιότητα των ενώσεων.
Προβλήματα εμφανίζονται συνήθως και στα σημεία των ανεξάρτητων στοιχείων όπως σε βάσεις τηλεοπτικών κεραιών, κιγλιδωμάτων, σωληνώσεων αλλά και στα εμβαλωτικά σημεία (μπαλώματα) κατά την εφαρμογή.
Ένα άλλο φαινόμενο που παρουσιάζεται σε ασφαλτικές μεμβράνες εφαρμοσμένες, όταν ο οπλισμός τους δεν είναι καλής ποιότητας, είναι η συρρίκνωση που είναι αποτέλεσμα της συστολής και η διαστολής λόγω της εναλλαγής των καιρικών συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας.
Μηχανικές καταπονήσεις είτε κατά την διάρκεια της εφαρμογής είτε μεταγενέστερα μπορούν να προκαλέσουν διάτρηση της με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακύρωση ολόκληρου του συστήματος υγρομόνωσης.

Τα λιμνάζοντα νερά επίσης προκαλούν αποσάθρωση της επιφάνειας της ασφαλτικής μεμβράνης ενώ αν υφίσταται εγκλωβισμένη υγρασία στο υπόστρωμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής προκαλούνται φουσκώματα από την υγροποίηση της και μπορεί να αποκόλληθεί ακόμα και ολόκληρο το σύστημα.
Το σπουδαιότερο πρόβλημα των ασφαλτοπάνων είναι ότι αν τελικά για κάποιον από τους παραπάνω λόγους περάσει νερό ή υπάρχει υγρασία κάτω από αυτά, το νερό διαχέεται σε όλη την επιφάνεια και παραμένει εκεί με αποτέλεσμα αφ΄ ενός να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός του αρχικού σημείου του προβλήματος και αφ' εταίρου να προκαλούνται μεγάλες ζημιές στο κτίριο που μπορούν να διορθωθούν μόνο μετά την απομάκρυνση των ασφαλτοπάνων.

Μεμβράνες TPO, PVC, EPDM

  • Οι Μεμβράνες ΤΡΟ & PVC λόγω της ειδικής τους σύνθεσης αντέχουν στο όζον και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Παραμένουν εύκαμπτες σε χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να επιμηκυνθούν ακολουθώντας τις κτιριακές κινήσει, ενώ συστολο-διαστέλλονται χωρίς πρόβλημα ανάλογα με τις θερμοκρασιακές μεταβολές.
  • Η Μεμβράνες EPDM είναι πλήρως βουλκανισμένες και η ειδική σύνθεση τους αποτελούμενη κυρίως από πολυμερή EPDM προσφέρει ασυναγώνιστη αντοχή στο όζον, στην υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και σε μικροοργανισμούς. Παραμένουν εύκαμπτες σε θερμοκρασίες μέχρι και -45 0C και μπορούν να επιμηκυνθούν πάνω από 300% ακολουθώντας τις κτιριακές κινήσει, ενώ συστολο-διαστέλλονται χωρίς πρόβλημα ανάλογα με τις θερμοκρασιακές μεταβολές.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά των μεμβρανών διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τοποθετούνται με διάφορους τρόπους ανάλογα με την εφαρμογή ενώ στερεώνονται μηχανικά στην περίπτωση αυτόνομου συστήματος.
Σπανιότερα εφαρμόζεται σύστημα πλήρους επικόλλησης της μεμβράνης EPDM πάνω σε ένα αποδεκτό υπόστρωμα με ειδική κόλλα.
Απαιτείται μελέτη ανεμοπίεσης για της μηχανικές καταπονήσεις που θα προκύψουν από της καιρικές μεταβολές των καιρικών συνθηκών στροβιλισμό αέρος κλ.π.
Μπορούν να εφαρμοσθούν σε δώμα οποιασδήποτε κλίσης, σε ασυνήθιστα σχήματα δωμάτων, επάνω σε θερμομονωτικά φύλλα, σε τραπεζοειδή λαμαρίνα κλπ.
Αποτελούν ικανοποιητική λύση για δώματα και στέγες μεγάλων επιφανειών, χωρίς εμπόδια.
Η σωστή εφαρμογή των μεμβρανών είναι σημαντική και πρέπει να γίνεται από συνεργεία ειδικευμένων τεχνικών.
Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα συστήματα μεμβρανών οφείλονται κυρίως στη μη τήρηση των κανόνων της σωστής εφαρμογής ή σε χαμηλής ποιότητας μεμβράνες.
Αντίθετα με τα ασφαλτόπανα, οι ραφές των μεμβρανών μπορούν να δοκιμασθούν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα της σωστής συγκόλλησης τους.
Μηχανικές καταπονήσεις όμως, είτε κατά την διάρκεια της εφαρμογής είτε μεταγενέστερα μπορούν να προκαλέσουν διάτρηση της μεμβράνης με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακύρωση ολόκληρου του συστήματος υγρομόνωσης.

Αν τελικά για κάποιο λόγο (συνήθως λόγω κακοτεχνίας ή μεταγενέστερης ζημιάς) περάσει νερό κάτω από τη μεμβράνη, το νερό διαχέεται σε όλη την επιφάνεια και παραμένει εκεί με αποτέλεσμα αφ΄ ενός να μην είναι εύκολα δυνατός ο εντοπισμός του αρχικού σημείου του προβλήματος και αφ' εταίρου να προκαλούνται μεγάλες ζημιές στο κτίριο που μπορούν να διορθωθούν μόνο μετά την απομάκρυνση της μεμβράνης.
Επίσης το κόστος του συστήματος υγρομόνωσης με μεμβράνες είναι αρκετά υψηλό, ειδικά σε περιπτώσεις που στην επιφάνεια του δώματος υπάρχουν ηλιακά συστήματα, τηλεοπτικές κεραίες, σωληνώσεις κλπ λόγω του αυξημένου εργατικού κόστους κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Για να αποφευχθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα των συστημάτων με ραφές, η τεχνολογία των μονώσεων ανέπτυξε λύσεις μονολιθικών (μονοκόμματων) μονώσεων χωρίς ραφές και ενώσεις με την εφαρμογή χυτών αλλά και ψεκαζόμενων μεμβρανών.

Ακρυλικά επαλειφόμενα

Είναι ακρυλικά χυτά (ρευστά) στεγανωτικά υλικά με καλές ελαστικές ιδιότητες, εύχρηστα και γρήγορα στη ωρίμανση, με πολύ καλή πρόσφυση σε όλα τα σημεία της επιφάνειας, σχετικά καλή αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία, το όζον, τα αλκάλια και τις καιρικές συνθήκες, καλή μηχανική αντοχή και βατότητα.
Δεν έχουν αντοχή στην υδρόλυση και συνεπώς δεν είναι κατάλληλα για επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά.
Εφαρμόζονται απ' ευθείας, σε δύο ή τρεις στρώσεις, σε καλά προετοιμασμένα υποστρώματα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί τα σαθρά υλικά και έχουν επισκευασθεί οι ρωγμώσεις και τα φατνώματα.
Μπορούν να εφαρμοσθούν και πάνω σε υφιστάμενα συστήματα μονώσεων (π.χ. ασφαλτοπάνων) για ενίσχυση, συντήρηση ή επισκευή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το υφιστάμενο σύστημα δεν έχει αστοχήσει (αν δηλαδή έχουμε αποκολλημένα ασφαλτόπανα που έχουν πάρει νερό από κάτω, τότε το μόνο που θα γίνει είναι να πετάξουμε χρήματα και να επιδεινώσουμε το πρόβλημα, αν περάσουμε ακρυλικό από πάνω)
Τα ακρυλικά συστήματα θεωρούνται χαμηλού κόστους λόγω της οικονομικής τιμής των υλικών αλλά και λόγω της εύκολης εφαρμογής τους με ρολό ή ψεκασμό airless.
Σε κάθε περίπτωση, για την επιτυχημένη εφαρμογή τους απαιτείται η τήρηση αρκετών κανόνων της μονωτικής τέχνης για τη σωστή προετοιμασία του υποστρώματος, τις συνθήκες εφαρμογής κλπ, και καλό είναι η εφαρμογή να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνίτες.
Η διάρκεια ζωής του συστήματος περιορίζεται στα 2-3 έτη λόγω της περιορισμένης αντοχής του υλικού στον ήλιο, στο νερό και τις θερμοκρασιακές μεταβολές.
Αστοχία του συστήματος μπορεί να παρατηρηθεί λόγω κακής εφαρμογής του, σαθρού υποστρώματος ή μηχανικών καταπονήσεων.
Σε κάθε περίπτωση όμως το σύστημα επιδέχεται τοπικών επισκευών με καθαρισμό και επαναβαφή.
Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του είναι η μονολιθικότητα της επιφάνειας χωρίς ραφές, η δυνατότητα εφαρμογής του σε επιφάνειες κάθε σχήματος, ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια (βάσεις ηλιακών συστημάτων, κεραίες κλπ), η ταχύτητα εφαρμογής και το οικονομικό του κόστος, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αν υπάρξει τοπική αστοχία αυτή εντοπίζεται και επισκευάζεται εύκολα χωρίς να επηρεάζεται το υπόλοιπο σύστημα της υγρομόνωσης.

Ακρυλοπολυουρεθανικά (υβριδικά) επαλειφόμενα

Είναι ακρυλοπολυουρεθανικά χυτά (ρευστά) στεγανωτικά υλικά με αρκετά καλές ελαστικές ιδιότητες, εύχρηστα και γρήγορα στη ωρίμανση, με πολύ καλή πρόσφυση σε όλα τα σημεία της επιφάνειας, πολύ καλή αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (εφ'όσον εφαρμοσθούν πλήρως και επικαλυφθούν με αλειφατικό), το όζον, τα αλκάλια και τις καιρικές συνθήκες, καλή μηχανική αντοχή και βατότητα.
Έχουν αντοχή και στην υδρόλυση και συνεπώς είναι κατάλληλα και για επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά.
Η ακρυλοπολυουρεθανική επίστρωση εφαρμόζεται απ' ευθείας, σε δύο ή τρεις στρώσεις, σε καλά προετοιμασμένα υποστρώματα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί τα σαθρά υλικά και έχουν επισκευασθεί οι ρωγμώσεις και τα φατνώματα.
Επικαλύπτεται με αλειφατική επίστρωση για προστασία από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.
Τα υβριδικά συστήματα μπορούν να εφαρμοσθούν και πάνω σε υφιστάμενα συστήματα μονώσεων (π.χ. ασφαλτοπάνων) για ενίσχυση, συντήρηση ή επισκευή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το υφιστάμενο σύστημα δεν έχει αστοχήσει (αν δηλαδή έχουμε αποκολλημένα ασφαλτόπανα που έχουν πάρει νερό από κάτω, τότε το μόνο που θα γίνει είναι να πετάξουμε χρήματα και να επιδεινώσουμε το πρόβλημα, αν περάσουμε υβριδικό από πάνω)
Τα υβριδικά συστήματα θεωρούνται αρκετά χαμηλού κόστους λόγω της οικονομικής τιμής των υλικών.
Σε κάθε περίπτωση, για την επιτυχημένη εφαρμογή τους απαιτείται η τήρηση πολλών κανόνων της μονωτικής τέχνης για τη σωστή προετοιμασία του υποστρώματος, την εφαρμογή αλειφατικής προστασίας, τις συνθήκες εφαρμογής κλπ, και η εφαρμογή πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνίτες.
Η διάρκεια ζωής του συστήματος ανέρχεται σε 5-6 έτη.
Αστοχία του συστήματος μπορεί να παρατηρηθεί μόνο λόγω κακής εφαρμογής του, σαθρού υποστρώματος ή μηχανικών καταπονήσεων.
Σε κάθε περίπτωση όμως το σύστημα επιδέχεται τοπικών επισκευών με καθαρισμό και επαναβαφή.
Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του είναι η μονολιθικότητα της επιφάνειας χωρίς ραφές, η δυνατότητα εφαρμογής του σε επιφάνειες κάθε σχήματος, ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια (βάσεις ηλιακών συστημάτων, κεραίες κλπ), η ταχύτητα εφαρμογής και το οικονομικό του κόστος, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αν υπάρξει τοπική αστοχία αυτή εντοπίζεται και επισκευάζεται εύκολα χωρίς να επηρεάζεται το υπόλοιπο σύστημα της υγρομόνωσης.

Πολυουρεθανικά επαλειφόμενα

Είναι πολυουρεθανικά χυτά (ρευστά) στεγανωτικά υλικά με πολύ καλές ελαστικές ιδιότητες, εύχρηστα και γρήγορα στη ωρίμανση, με εξαιρετική πρόσφυση σε όλα τα σημεία της επιφάνειας, εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (εφ'όσον εφαρμοσθούν πλήρως και επικαλυφθούν με αλειφατικό), το όζον, τα αλκάλια, τα χημικά, τους μικροοργανισμούς και τις καιρικές συνθήκες, καλή μηχανική αντοχή και βατότητα.
Έχουν μεγάλη αντοχή και στην υδρόλυση και συνεπώς είναι κατάλληλα και για επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά.
Πριν την εφαρμογή της πολυουρεθανικής επίστρωσης, σε δύο ή τρεις στρώσεις, θα πρέπει να έχει εφαρμόσθεί αστάρι σε καλά προετοιμασμένα υποστρώματα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί τα σαθρά υλικά και έχουν επισκευασθεί οι ρωγμώσεις και τα φατνώματα.
Η πολυουρεθανική μεμβράνη επικαλύπτεται με αλειφατική επίστρωση για προστασία από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.
Τα πολυουρεθανικά συστήματα μπορούν να εφαρμοσθούν και πάνω σε υφιστάμενα συστήματα μονώσεων (π.χ. ασφαλτοπάνων) για ενίσχυση, συντήρηση ή επισκευή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το υφιστάμενο σύστημα δεν έχει αστοχήσει (αν δηλαδή έχουμε αποκολλημένα ασφαλτόπανα που έχουν πάρει νερό από κάτω, τότε το μόνο που θα γίνει είναι να πετάξουμε χρήματα και να επιδεινώσουμε το πρόβλημα, αν περάσουμε υβριδικό από πάνω)
Σε κάθε περίπτωση, για την επιτυχημένη εφαρμογή των πολυουρεθανικών συστημάτων απαιτείται η τήρηση σοβαρών κανόνων της μονωτικής τέχνης για τη σωστή προετοιμασία του υποστρώματος, την εφαρμογή αλειφατικής προστασίας, τις συνθήκες εφαρμογής κλπ, και η εφαρμογή πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνίτες.
Η διάρκεια ζωής του συστήματος (εφ'όσον εφαρμοσθούν πλήρως και επικαλυφθούν με αλειφατικό) ανέρχεται σε πάνω από 10 έτη.
Αστοχία του συστήματος μπορεί να παρατηρηθεί μόνο λόγω κακής εφαρμογής του, σαθρού υποστρώματος ή μηχανικών καταπονήσεων.
Σε κάθε περίπτωση όμως το σύστημα επιδέχεται τοπικών επισκευών με καθαρισμό και επαναβαφή.
Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του είναι η μονολιθικότητα της επιφάνειας χωρίς ραφές, η δυνατότητα εφαρμογής του σε επιφάνειες κάθε σχήματος, ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια (βάσεις ηλιακών συστημάτων, κεραίες κλπ), η ταχύτητα εφαρμογής και το οικονομικό του κόστος, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αν υπάρξει τοπική αστοχία αυτή εντοπίζεται και επισκευάζεται εύκολα χωρίς να επηρεάζεται το υπόλοιπο σύστημα της υγρομόνωσης.

Πολυουρία (polyurea)

Τα υγρομονωτικά συστήματα πολυουρίας (polyurea) είναι σύστηματα 2 συστατικών που μέσω μίας ειδικής φορητής μονάδας επεξεργασίας και ψεκασμού (Graco reactors) δημιουργούν μια ενιαία επιφάνεια επικάλυψης με πολλές διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με τα υλικά μίξης.
Το αποτέλεσμα είναι μια ελαστική μεμβράνη στεγανοποίησης που έχει απόλυτη πρόσφυση σε όλα τα σημεία της επιφάνειας, άριστη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (εφ'όσον εφαρμοσθούν πλήρως και επικαλυφθούν με αλειφατικό), το όζον, τα αλκάλια, τα χημικά, τους μικροοργανισμούς και τις καιρικές συνθήκες, εξαιρετική μηχανική αντοχή και απόλυτη βατότητα.
Το σύστημα δεν γερνά και δεν υδρολύεται και συνεπώς αντέχει στον χρόνο και είναι κατάλληλο και για επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά.
Οι χρήσεις της πολυουρίας είναι απεριόριστες και μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε επιφάνεια, ακόμα και για τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εφαρμογές. Στεγνώνει σε δευτερόλεπτα!
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές εφαρμογές πέραν της μόνωσης δωμάτων και στεγών για να καταλάβετε για τι υλικό μιλάμε:
Η πολυουρία εφαρμόζεται για υγρομόνωση σε πισίνες, σε συντριβάνια, σε δεξαμενές νερού - λυμάτων - καυσίμων - χημικών, για στεγάνωση φυτεμένων δωμάτων, ακόμα και για στεγάνωση σε ύφαλα πλοίων! Και επιπλέον επενδύονται με πολυουρία βιομηχανικά δάπεδα - σταθμοί φορτοεκφορτώσεων βαριάς καταπόνησης, σιδηροδρομικοί σταθμοί, δρόμοι, γέφυρες κλπ.
Είναι η πιο εξελιγμένη μέθοδος επικάλυψης και στεγανοποίησης επιφανειών χωρίς αρμούς, με ταχύτητα εφαρμογής και με πολλά χρόνια εγγύηση.
Η εφαρμογή της πολυουρίας γίνεται αποκλειστικά και μόνο από εξειδικευμένα συνεργεία με προετοιμασία της επιφάνειας, αστάρι, κύρια στρώση και αλειφατική προστατευτική στρώση από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.
Η διάρκεια ζωής του συστήματος ανέρχεται σε πάνω από 50 έτη.
Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του είναι η μονολιθικότητα της επιφάνειας χωρίς ραφές, η δυνατότητα εφαρμογής του σε επιφάνειες κάθε σχήματος, ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια (βάσεις ηλιακών συστημάτων, κεραίες κλπ), η ταχύτητα εφαρμογής, αλλά κυρίως το γεγονός ότι τα εξειδικευμένα συνεργεία εφαρμογής, που θα αναλάβουν και την συντήρηση (με επαναβαφή μόνο της εξωτερικής αλειφατικής στρώσης ανάπενταετία), εγγυώνται ότι δεν θα υπάρξει καμία αστοχία και δίνουν εγγύηση 10 ετών η οποία ανανεώνεται κάθε δεκαετία για άλλα 10 χρόνια εφεξής!

Β. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ & ΣΤΕΓΗΣ

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι το καλύτερο υλικό θερμομόνωσης, σήμερα. Εφαρμόζεται άμεσα με ψεκασμό (όπως η πολυουρία) σε δώματα, κεραμοσκεπές, περιμετρικά τοιχία, πυλωτές κ.α. και κατά την εφαρμογή της παρουσιάζει τέλεια πρόσφυση με οποιοδήποτε δομικό υλικό (μπετόν, μάρμαρο, πέτρα, ξύλο, κτλ). Ο αφρός πολυουρεθάνης δεν έχει αρμούς, μηδενίζει τις θερμογέφυρες και μειώνει σημαντικά το κόστος ψύξης - θέρμανσης. Έχει το χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,028 W/mK από όλα τα άλλα θερμομονωτικά υλικά.

Εφαρμόζεται σε επιφάνειες απαλλαγμένες από αδρανή υλικά και υγρασίες και ψεκάζεται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (οριζόντια, κάθετα, αντίθετα). Ιδανική λύση για θερμομόνωση ψυκτικών θαλάμων, θαλάμων συντήρησης τροφίμων, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, εργοστασιακών χώρων κ.α. Ενδείκνυται για παλιές κατασκευές καθώς δεν προσθέτει βάρος στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

Τα σύγχρονα πολυουρεθανικά υλικά δεν εκπέμπουν επιβλαβή στοιχεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δομικά υλικά και για εσωτερικούς χώρους. Δεν επιβαρύνουν το όζον και βοηθούν στη μείωση των εκπομπών του CO2.

Πλεονεκτήματα συστημάτων ψεκασμού πολυουρεθάνης:

  • Θερμομόνωση και στεγανοποίηση σε μια εφαρμογή
  • Τέλεια πρόσφυση στην επιφάνεια που εφαρμόζεται
  • Εφαρμογή σε παλιές κατασκευές
  • Μηδενική επιβάρυνση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου λόγω του πολύ μικρού βάρους ανά τετραγωνικό
  • Ταχύτητα εφαρμογής, μεγάλες επιφάνειες μπορούν να καλυφθούν σε λίγο χρόνο.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής με μηδενική συντήρηση
  • Εφαρμόζεται σε κοίλες/κυρτές επιφάνειες ή επιφάνειες με αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες
  • Εφαρμόζεται σε κάθετες επιφάνειες και ανάποδα
  • Εφαρμόζεται χειμώνα - καλοκαίρι
  • Αποκλείει τις διαρροές καθώς δεν υπάρχουν αρμοί και ενώσεις
  • Αντοχή σε φορτία. Δεν ρηγματώνεται, δεν λερώνει
  • Αντοχή σε πολύ χαμηλές/ψηλές θερμοκρασίες
  • Αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες
  • Μείωση εκπομπών CO2
  • Μηδενική επιβάρυνση του όζοντος
  • Υψηλότατη πυραντοχή (δείτε το σχετικό video)

Διατίθενται και συστήματα αφρού πολυουρεθάνης θερμο-ακουστικών μονώσεων δαπέδων, υψηλής πυκνότητας

Διαθέτουν δομή ανοικτών κυψελών με υψηλή όμως πυκνότητα (60 ± 10 kg/m³) παρέχοντας εξαιρετική θερμο-ακουστική μόνωση απορροφώντας θορύβους των ακουστικών κυμάτων αέρος όπου εφαρμοσθούν.
Αποτελούν ιδεώδη λύση για θερμο-ακουστικές μονώσεις δωμάτων αλλά και δαπέδων.
Ο χαμηλός συντελεστής θερμοαγωγιμότητας τους (λ = 0.035-0.040 W/mK) τα αναδεικνύει ως μία εξαιρετική θερμομονωτική λύση ενώ με την συνεχή δομή τους αποφεύγονται οι θερμογέφυρες αλλά και οι ηχογέφυρες.

Πλεονεκτήματα:

  • Εφαρμογή σε κάθε επιφάνεια ανεξαρτήτως σχήματος
  • Θερμομόνωση και ηχομόνωση με μία εφαρμογή
  • Εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης των πρώτων υλών
  • Πολύ καλή σχέση αξίας/τιμής (value for money)

Επιπλέον, σε συνδυασμό με την πολυουρία ο αφρός πολυουρεθάνης αποτελεί την απόλυτη λύση θερμο-υγρομόνωσης (ή και θερμο-ύγρο-ηχομόνωσης).
Όλες οι μονώσεις σε μία εφαρμογή!

  • Απόλυτη στεγάνωση
  • Απόλυτη θερμομόνωση
  • Απόλυτη ηχομόνωση
  • Λύση εφ' όρου ζωής!

 ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:

Video δοκιμής πυραντοχής αφρού πολυουρεθάνης

 

Video Αστοχίας Συστήματος Ασφαλτικών Μεμβρανών, Ελαφρομπετόν & XPS

 

Video ψεκασμού αφρού πολυουρεθάνης & πολυουρίας σε ταράτσα

 

Video θερμομόνωσης & υγρομόνωσης κεραμοσκεπής με αφρό πολυουρεθάνης & πολυουρία

 

Video εφαρμογής αφρού πολυουρεθάνης & πολυουρίας κάτω από βιομηχανικό δάπεδο

 

Video ψεκασμού πολυουρίας σε τάράτσα

 

Video ψεκασμού αφρού πολυουρίας πάνω σε ασφαλτόπανα

 

Video ψεκασμού πολυουρίας σε πισίνα

 

Video Στεγανολεκάνης με Αφρό Πολυουρεθάνης & Πολυουρία στο Μουσείο Γουλανδρή

 

Video ψεκασμού πολυουρίας σε θεμέλια

 

Video στεγάνωσης περιβάλλοντος χώρου με πολυουρία

 

 

Scroll to Top