Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Η θερμοπρόσοψη των κτιρίων

Η θερμοπρόσοψη των κτιρίων

Στη σύγχρονη εποχή που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που μαστίζεται και από την ενεργειακή κρίση, η θερμοπρόσοψη αποτελεί ένα θέμα ζωτικής σημασίας τόσο σε νεοανεγειρόμενες οικοδομές όσο και σε υφιστάμενα κτίρια.

Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι οι απώλειες ενέργειας για μια τυπική κατοικία στην Αθήνα ανέρχονται ακόμη και στο 40% του συνόλου που απαιτείται για θέρμανση, ενώ σ’ ένα πολυόροφο κτίριο διαμερισμάτων ή πόσο μάλλον σε άλλη περιοχή της Ελλάδας με ακραίες καιρικές μεταβολές και συνθήκες, το ποσοστό αυτό αυξάνεται κατακόρυφα.

Θερμοπρόσοψη λοιπόν!

Πως επιλέγουμε το κατάλληλο σύστημα θερμοπρόσοψης

Πολλοί ψάχνουν για λύσεις θερμοπρόσοψης με μόνο κριτήριο το κόστος κατασκευής, αλλά κάνουν λάθος!

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να μιλάμε για σύστημα θερμοπρόσοψης  και όχι για κάποιο συνονθύλευμα υλικών που είτε τα μαζέψαμε μόνοι μας είτε μας τα συνέστησε ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος κυρ… Μπάμπης ο μπογιατζής που είναι «ειδικός» από την θεμελίωση της οικοδομής μέχρι και την ολοκλήρωση της κεραμοσκεπής της!

Το σύστημα λοιπόν αυτό της θερμοπρόσοψης θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης κάποιας σοβαρής εταιρίας του χώρου η οποία έχει επενδύσει όχι μόνο στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση των υλικών του συστήματος αλλά και στην δοκιμή τους σε ακραίες συνθήκες, στην τεχνητή γήρανση τους, στην πιστοποίηση τους κλπ.

Στη συνέχεια το σύστημα της θερμοπρόσοψης θα πρέπει να τοποθετηθεί από εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο και θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο από την εταιρία παραγωγής του συστήματος. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την σωστή εφαρμογή των υλικών. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε την αξίωση να ισχύσει η εγγύηση που κάθε σοβαρή εταιρία πρέπει να δίνει για τα υλικά της. Σίγουρα, μόνος ακατάλληλος για την εφαρμογή του συστήματος είναι ο κυρ… Μπάμπης!

Επιπλέον, για την επιλογή του σωστού συστήματος και την επιτυχημένη εφαρμογή της θερμοπρόσοψης θα πρέπει να μελετηθούν μια σειρά από παράγοντες, οι οποίοι και θα καθορίσουν την τελική τιμή του συστήματος. Και βέβαια, θα πρέπει να μελετηθούν και όλες οι παράμετροι και τα ιδιαίτερα στοιχεία του κτιρίου, όπως το τοπικό μικροκλίμα, η δομική σύνθεση του κτιρίου, τυχόν υφιστάμενη θερμομονωτική επάρκεια κλπ.

Μόνο κριτήριο λοιπόν δεν είναι το κόστος της θερμοπρόσοψης!

Θερμοπρόσοψη JUB

Η εταιρία μας μπορεί και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις με το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης JUBIZOL της εταιρίας JUB την οποία αντιπροσωπεύουμε σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η θερμοπρόσοψη JUBIZOL προστατεύει από την υγρασία, τον άνεμο, το κρύο και τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές επιρροές, ενώ παράλληλα προσδίδει στο κτίριο την επιθυμητή αισθητική εμφάνιση.

Η εταιρία μας φροντίζει για:

  • τον σωστό σχεδιασμό του συστήματος ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη και τις ιδιαιτερότητες του κτιρίου
  • την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και την εφαρμογή υλικών υψηλής ποιότητας
  • την τοποθέτηση του συστήματος από πιστοποιημένα συνεργεία
  • την τεχνική επίβλεψη για την σωστή εφαρμογή των υλικών
  • την έκδοση εργοστασιακής εγγύηση 10ετίας

Η θερμοπρόσοψη JUBIZOL κατασκευάζεται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος των κατακόρυφων δομικών στοιχείων του κτιρίου με χρήση βασικού σοβά (κόλλας θερμοπρόσοψης) ενισχυμένου με υαλόπλεγμα. Ολοκληρώνεται με τη χρήση τελικού διακοσμητικού παστώδη σοβά ο οποίος στεγανοποιεί το σύστημα και, λόγω της υψηλής ελαστικότητας του, αποτρέπει την δημιουργία ρηγματώσεων.

Στάδια κατασκευής του συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης JUBIZOL

  • Επικόλληση της θερμομονωτικής πλάκας στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου με τη χρήση της κατάλληλης κόλλας θερμοπρόσοψης.
  • Τοποθέτηση γωνιόκρανου σε όλες τις ακμές του συστήματος.
  • Μηχανική στήριξη της θερμομονωτικής πλάκας στον εξωτερικό τοίχο με τη χρήση κατάλληλων αγκυρίων στερέωσης.
  • Οπλισμός του συστήματος με υαλόπλεγμα σε όλη την επιφάνεια του με τη χρήση βασικού σοβά.
  • Εμποτισμός του υποστρώματος του τελικού επιχρίσματος με αστάρι, αν αυτό απαιτείται από το επιλεγμένο σύστημα θερμοπρόσοψης.
  • Εφαρμογή του τελικού διακοσμητικού παστώδη σοβά σε όλη την επιφάνεια των εξωτερικών τοίχων με σκοπό την πλήρη στεγανοποίηση του συστήματος.

Συστήματα  εξωτερικής θερμοπρόσοψης JUBIZOL

Τα συστήματα  εξωτερικής θερμοπρόσοψης JUBIZOL διακρίνονται όπως παρακάτω, ανάλογα με τη θερμομονωτική πλάκα που χρησιμοποιείται σε κάθε σύστημα.

  • Σύστημα με λευκή διογκωμένη πολυστερίνη EPS
  • Σύστημα με γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη EPS
  • Σύστημα με εξηλασμένη  πολυστερίνη XPS
  • Σύστημα με πετροβάμβακα

Τα συστήματα θερμοπρόσοψης  JUBIZOL αντέχουν σε ένα ευρύτατο φάσμα κλιματικών συνθηκών και έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά όχι μόνο για τις καιρικές συνθήκες της Κεντρικής Ευρώπης αλλά και για τις ακραίες συνθήκες κρύου της Ρωσικής Άπω Ανατολής καθώς και στον ζεστό Ελληνικό και Ιταλικό Νότο.

Επιπλέον δοκιμάζονται διαρκώς στο υπερσύγχρονο κέντρο Research & Development της JUB, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2010 και στο οποίο πραγματοποιούνται συνεχείς μικροκλιματικοί έλεγχοι των νέων και των μελλοντικών προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να προσομοιώνουν έντονα καιρικά φαινόμενα σε πραγματικό χρόνο.

Η JUB ήταν από τις πρώτες Ευρωπαϊκές κατασκευάστριες εταιρίες που απέκτησε τα πρότυπα Ευρωπαϊκών Τεχνικών Εγκρίσεων (Εuropean Τechnical Αpprovals – ETA) για διάφορα συστήματα προσόψεων JUBIZOL ήδη από το 2004 και 2005. Το 2008 απέκτησε πέντε τεχνικές εγκρίσεις για εφαρμογή του συστήματος και στην Γερμανική αγορά.

Ας δούμε τα οφέλη που έχει να αποκομίσει κάποιος εφαρμόζοντας το σύστημα JUBIZOL

Θερμομόνωση και Εξοικονόμηση ενέργειας!
Η θερμοπρόσοψη JUBIZOL παρέχει στο κτίριο που θα εφαρμοσθεί  ένα προστατευτικό περίβλημα (κέλυφος) το οποίο μειώνει τη μετάδοση θερμότητας από και προς το εσωτερικό του. Το χειμώνα μειώνει το ρυθμό με τον οποίο η θερμότητα χάνεται από το κτίριο και το καλοκαίρι μειώνεται ο ρυθμός με τον οποίο η θερμότητα εισάγεται σ’ αυτό. Η μείωση των θερμικών διαφυγών από και προς τους εσωτερικούς χώρους ενός κτιρίου έχει ως συνέπεια τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας με την οποία τροφοδοτούνται τα διάφορα τεχνητά συστήματα θέρμανσης – ψύξης έως και 40%!

Θερμομόνωση και Ανακαίνιση των υφιστάμενων κτιρίων!
Το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης JUBIZOL εκτός από το να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις επαρκούς και αποδοτικής θερμομόνωσης των εξωτερικών τοίχων του κτιρίου και να  προστατεύει τις προσόψεις από ατμοσφαιρικά φορτία, εκπληρώνει άριστα τις επιθυμίες για κάθε αισθητική εμφάνιση του κτιρίου και το ανακαινίζει.

Θερμομόνωση και Υγρομόνωση των προσόψεων!
Η θερμοπρόσοψη JUBIZOL προστατεύει και από την εξωτερική υγρασία και από το νερό της βροχής ενώ δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και μικροοργανισμών.

Θερμομόνωση και Προστασία του φέροντα οργανισμού!
Η θερμοπρόσοψη JUBIZOL προστατεύει το φέροντα οργανισμό του κτιρίου από θερμικές καταπονήσεις και συμπυκνώσεις υδρατμών.

Θερμομόνωση και Απεριόριστες αρχιτεκτονικές επιλογές!
Το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης JUBIZOL χρησιμοποιείται σε διαφορετικούς τύπους κτιρίων και αρχιτεκτονικά στυλ. Προσφέρει ελευθερία αρχιτεκτονικών κατασκευών, επιλογής χρωμάτων, τελικής υφής και τεχνοτροπίας.

Θερμομόνωση και Εξοικονόμηση χώρου και χρήματος στα νεόδμητα!
Με την εφαρμογή του συστήματος εξωτερικής θερμοπρόσοψης JUBIZOL σε νεόδμητο κτίριο, μπορούμε να αποφύγουμε την ανέγερση διπλού εξωτερικού τοίχου εξοικονομώντας  6 - 7% χώρο περιμετρικά αλλά και το κόστος της τοιχοποιίας που θα αποφύγουμε.

Θερμομόνωση και Επένδυση προστιθέμενης αξίας!
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2002/91/ΕΚ τα κτίρια πρέπει να έχουν ενεργειακή ταυτότητα η οποία εξαρτάται από την συνολική κατανάλωση ενέργειας σε kwh/m2. Η ενεργειακή ταυτότητα είναι απαραίτητη για να μπορούν να πραγματοποιηθούν αγοραπωλησίες και μισθώσεις ακινήτων ενώ η υψηλής ενεργειακή κλάση του κτιρίου αυξάνει την εμπορική και μειώνει την αντικειμενική αξία του.

Θερμομόνωση και Εγγύηση 10ετίας!
Η JUB προσφέρει στους πελάτες της 10ετή εγγύηση ποιότητας για όλους τους τύπους του συστήματος. Τα προϊόντα του συστήματος JUBIZOL διασυνδέονται με ένα κόκκινο σήμα JUBIZOL – Σύστημα Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της εγγύησης είναι η εφαρμογή του συστήματος να έχει γίνει από πιστοποιημένο συνεργείο της JUB που θα επιβλέπεται από την εταιρία μας.

Πόσο κοστίζει το σύστημα Θερμοπρόσοψης JUBIZOL;

Κάθε κτίριο αποτελεί μια αυτοτελή οντότητα. Ο σχεδιασμός λοιπόν του συστήματος θερμοπρόσοψης  για κάθε κτίριο είναι μοναδικός!

Είμαστε στη διάθεση σας να σχεδιάσουμε το κατάλληλο σύστημα θερμοπρόσοψης για τις ανάγκες σας και να σας δώσουμε ολοκληρωμένη προσφορά.

Συνημμένο αρχείο PDF  Συστήματα JUBIZOL
Συνημμένο αρχείο PDF  Νέος Προϊοντικός Κατάλογος JUB
Συνημμένο αρχείο PDF  Πιστοποίηση Συστήματος Διογκωμένης Πολυστερρίνης ETA JUBIZOL EPS
Συνημμένο αρχείο PDF  Πιστοποίηση Συστήματος Εξηλασμένης Πολυστερίνης ETA JUBIZOL XPS
Συνημμένο αρχείο PDF  Πιστοποίηση Συστήματος Πετροβάμβακα ΕΤΑ JUBIZOL MW
Συνημμένο αρχείο PDF  Φασεις Εφαρμογής Συστήματος JUBIZOL

Δείτε επίσης:

Scroll to Top