Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Η Καλύβης ΑΕ & το ΑΕΙ Πειραιά τ.τ. καινοτομούν!

Η Καλύβης ΑΕ & το ΑΕΙ Πειραιά τ.τ. καινοτομούν!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα "Σύγχρονες Εφαρμογές Μονώσεων για την Προστασία των Κτιρίων" που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΑΕΙ Πειραιά τ.τ.
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Καλύβης ΑΕ υπό την αιγίδα του ΑΕΙ Πειραιά τ.τ. και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc Management in Construction / Structural Design.


Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και την ημερίδα παρακολούθησαν φοιτητές και απόφοιτοι του Ιδρύματος καθώς και μηχανικοί, αρχιτέκτονες, στελέχη τεχνικών εταιριών, εφαρμοστές και επαγγελματίες του κλάδου από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα με την ημερίδα, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Αμφιθεάτρου λειτουργούσε έκθεση μηχανημάτων GRACO & HUSQVARNA τα οποία διαθέτει η Καλύβης ΑΕ, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα τελευταία μοντέλα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε διεξοδική παρουσίαση από εξειδικευμένα στελέχη της Καλύβης ΑΕ των καινοτόμου τεχνολογίας συστημάτων στεγάνωσης, μόνωσης και προστασίας κτιρίων με αφρό πολυουρεθάνης και πολυουρία WHITECHEM, καθώς και των πιο εξελιγμένων μηχανημάτων GRACO & HUSQVARNA που απαιτούνται για την εφαρμογή των συστημάτων αυτών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών και της εμπέδωσης από τους παρευρισκόμενους μηχανικούς, αρχιτέκτονες, εφαρμοστές κλπ των δυνατοτήτων και των ασύγκριτων πλεονεκτημάτων τους, πραγματοποιήθηκε στεγάνωση σε δώμα υψηλής βατότητας των εγκαταστάσεων του ΑΕΙ Πειραιά τ.τ. με επίδειξη/εφαρμογή συστήματος ψεκαζόμενης πολυουρίας.

Η εφαρμογή/επίδειξη έγινε με μηχανή τελευταίας τεχνολογίας GRACO INTEGRATED REACTOR 2 E-XP2 ELITE και υλικά που χορήγησε δωρεάν η Καλύβης ΑΕ από τα εξειδικευμένα συνεργεία του Kalivis group, των:

  • Χρήστου Στεφανουδάκη – Ηράκλειο Κρήτης
  • Ηλία Λαζανά – Πάτρα
  • Γιάννη Μενύχτα – Πάτρα
  • Γιάννη Σιφναίου - Πάρος
  • Παναγιώτη Πουλίδη – Αθήνα 

Στο θεωρητικό μέρος, εκτός από τα στελέχη της Καλύβης ΑΕ Γιώργο Διαμαντόγιαννη και Ευάγγελο Ζαγκαβιέρο, που ανέπτυξαν διεξοδικά και σε βάθος το θέμα της ημερίδας, παρουσίασαν φωτογραφίες και video εφαρμογών και έλυσαν όλες τις απορίες απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων των συμμετεχόντων, μίλησαν:

  • Ο Αντιπρόεδρος του ΑΕΙ Πειραιά τ.τ., Καθηγητής Δημήτριος Τσελές, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση εκ μέρους του Ιδρύματος αλλά και εκ μέρους του Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Msc “Management in Construction”, Καθηγητή Γεωργίου Μεταξά 
  • Ο Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, Μέλος Επιτροπής συντάξεως ΚΤΣ και ΜΕΤΣ/ΚΕΔΕ, Καθηγητής Νικόλαος Μαρσέλλος, ο οποίος ανέπτυξε τις μεθόδους προστασίας του σκυροδέματος
  • Ο Αρχιτέκτων Μηχανικός, π. Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων, Επικοινωνίας & Public Affairs της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ - Lafarge, Μέλος ΔΣ ΚΕΜΕΛ, Γεώργιος Βλάχος, ο οποίος, διαδραστικά, σε ανοιχτό διάλογο με την Πολιτικό Μηχανικό ΤΕ Μαργαρίτα Μπελάλη, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την δια βίου μάθηση και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων μηχανικών και αρχιτεκτόνων με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογικών συστημάτων στεγάνωσης, μόνωσης και προστασίας των κτιρίων με αφρό πολυουρεθάνης και πολυουρία
  • Ο ΗPCF Sales Supervisor of Applied Fluid Technologies Division της εταιρίας GRACO BVBA, Alberto Cecinati, ο οποίος παρουσίασε την εταιρία GRACO και τα πρωτοποριακά μηχανήματα που κατασκευάζει
  • Ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρίας WHITECHEM - Akde Kimya End. San. Ve Tic. Ltd. Sti., Omer Bulut, ο οποίος παρουσίασε τα υψηλής ποιότητας και τελευταίας τεχνολογίας υλικά WHITECHEM
  • Ο Διευθυντής Παραγωγής της εταιρίας HUSQVARNA AB, Martin Renneson, ο οποίος παρουσίασε την εταιρία HUSQVARNA και τα ισχυρά και αξιόπιστα επαγγελματικά αδαμαντοφόρα μηχανήματα λείανσης που παράγει

Παρέστησαν επίσης:

  • Ο C.E.O. της εταιρίας WHITECHEM - Akde Kimya End. San. Ve Tic. Ltd. Sti., Yusuf Akdemir
  • Ο Διευθυντής R&D της εταιρίας WHITECHEM - Akde Kimya End. San. Ve Tic. Ltd. Sti., Umut Koyunsu
  • Η Διευθύνουσα Σύμβουλος & C.F.O. της εταιρίας HUSQVARNA Ελλάς ΑΕΒΕ, Ιωάννα Μπάρλα καθώς και κλιμάκιο εξειδικευμένων τεχνικών της εταιρίας
  • Μέλη του Kalivis group από όλη την Ελλάδα

Μετά το πέρας της ημερίδας τα σχόλια ήταν διθυραμβικά. Μεταξύ άλλων έγιναν και οι παρακάτω δηλώσεις:

Καθηγητής Γεώργιος Μεταξάς:
«Θερμά σας ευχαριστώ για το πρωτοποριακό διαδραστικό έργο που είχατε την έμπνευση και την τόλμη, μαζί με τους συνεργάτες σας, να εκκινήσετε.
Η πρωτοποριακή συνεργασία Βιομηχανίας και Ανωτάτης Εκπαίδευσης είναι πια ένα γεγονός.
Ένα όραμα, όχι μόνο δικό μου μα και πολλών άλλων, είναι πια μια πραγματικότητα.
Εύχομαι και ελπίζω το παράδειγμα σας να βρει, στον Ελληνικό Χώρο, άξιους συνεχιστές»

Καθηγητής Νικόλαος Μαρσέλλος:
«Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, για τα Ελληνικά Πανεπιστημιακά δεδομένα, το δίδυμο: Διαλέξεις/Ημερίδα - με επίδειξη, σε Πανεπιστημιακό χώρο, αποτέλεσμα έμπνευσης και υποστήριξης από τον Ιδιωτικό τομέα αλλά και τόλμης - αποδοχής από ένα πρόσωπο / Καθηγητή στο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ τ.τ.»

Alberto Cecinati, ΗPCF Sales Supervisor of Applied Fluid Technologies Division της εταιρίας GRACO BVBA:
«Let me express again my personal satisfaction of what I've seen yesterday in the Piaerus University.
You shown to me and to your Customers a high level of professionality and committment, in cooperation with all your valuable Colleagues»
(Μετάφραση: «Επιτρέψτε μου να εκφράσω ξανά την προσωπική ικανοποίηση μου για αυτά που είδα εχθές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Δείξατε σε εμένα και τους πελάτες σας υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και αφοσίωσης σε συνεργασία με όλους τους πολύτιμους συνεργάτες σας»)

Δημήτριος Καλύβης, Διευθύνων Σύμβουλος της Καλύβης ΑΕ:
«Με την ημερίδα της 9ης Δεκεμβρίου 2016, η Ακαδημαϊκή και η Επιχειρηματική κοινότητα προσέφεραν στο αυριανό επιστημονικό και επαγγελματικό δυναμικό της χώρας μας αλλά και σε κάθε αρχιτέκτονα, μηχανικό, εφαρμοστή και επαγγελματία του κλάδου, εκπαίδευση σε τεχνολογίες αιχμής με ταυτόχρονη πρακτική άσκηση και εμπειρία, αναλύοντας σε βάθος τα συστήματα μονώσεων και προστασίας των δομικών κατασκευών.
Ευχαριστώ τους συντελεστές της εκδήλωσης και το δυναμικό της Καλύβης ΑΕ που με την υποστήριξη τους συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχή διεξαγωγή της»

Η Καλύβης ΑΕ δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά από το 1969 και ειδικεύεται σε πρωτοπόρα συστήματα Η/Μ εγκαταστάσεων και σε Εφαρμογές και Συστήματα Προστασίας Κτιρίων. Είναι η πρώτη και μόνη εταιρία στην Ελλάδα που, παράλληλα με τα υλικά και μηχανήματα εφαρμογής που διαθέτει, προσφέρει τεχνογνωσία, εκπαίδευση και πιστοποίηση σε όλους τους συνεργάτες της αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Scroll to Top