Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Μάθετε τα πάντα για τον Αφρό Πολυουρεθάνης και την Πολυουρία

Μάθετε τα πάντα για τον Αφρό Πολυουρεθάνης και την Πολυουρία

Οι χρήσεις του αφρού πολυουρεθάνης και της πολυουρίας είναι απεριόριστες! Τα υλικά αυτά μπορούν να εφαρμόζονται σε κάθε επιφάνεια, ακόμα και για τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εφαρμογές. Στεγνώνουν σε δευτερόλεπτα. Ας μάθουμε περισσότερα!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΡΟΣ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ;

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι το, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, χημικό αποτέλεσμα της ένωσης ισοκυανικού και πολυόλης.

Οι εφαρμογές του αφρού πολυουρεθάνης είναι ανεξάντλητες και εκτείνονται σε όλο το κατασκευαστικό και βιομηχανικό φάσμα, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας ευρύτατης σειράς παραγωγικών κλάδων της αγοράς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές κύριες εφαρμογές της πολυουρεθάνης σε κλάδους όπως:

  • Την βιομηχανία αυτοκινήτων
  • Την επιπλοποιία
  • Την υποδηματοποιία
  • Τις ψυκτικές εφαρμογές
  • Την στρωματοποιία
  • Τις εφαρμογές συγκόλλησης καουτσούκ, και βεβαίως
  • Τις δομικές κατασκευές

Ειδικά στον κατασκευαστικό κλάδο, όπου απαιτείται θερμομόνωση, υγρομόνωση και ηχομόνωση, ο αφρός πολυουρεθάνης αποτελεί το ιδανικό υλικό που μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και υψηλότατες επιδόσεις.

Εφαρμόζεται άμεσα με ψεκασμό σε δώματα, κεραμοσκεπές, περιμετρικά τοιχία, πιλοτές κ.α. ή με έγχυση μέσα σε τοίχους και, κατά την εφαρμογή του, αποκτά τέλεια πρόσφυση σε οποιοδήποτε δομικό υλικό (μπετόν, μάρμαρο, πέτρα, ξύλο, κτλ) εφαρμοσθεί.
Δεν έχει αρμούς, μηδενίζει τις θερμογέφυρες και μειώνει σημαντικά το κόστος ψύξης - θέρμανσης των κτιρίων.
Έχει το χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ= 0,028 W/m*K από όλα τα άλλα θερμομονωτικά υλικά.

Εφαρμόζεται σε επιφάνειες απαλλαγμένες από σαθρά υλικά και υγρασίες και ψεκάζεται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (οριζόντια, κάθετα, ανεστραμένα).


Αποτελεί την ιδανική λύση για θερμομόνωση κατοικιών, χώρων εργασίας, ψυκτικών θαλάμων, θαλάμων συντήρησης τροφίμων, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, εργοστασιακών χώρων κ.α.
Ενδείκνυται και για παλιές κατασκευές καθώς δεν προσθέτει βάρος στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

Τα συστήματα αφρού πολυουρεθάνης παίζουν αποφασιστικό ρόλο στις πολιτικές ενεργειακής επάρκειας για κτίρια τα οποία βασίζονται στη χρήση μόνωσης για περιορισμό των ενεργειακών τους απαιτήσεων.

Υπάρχουν δύο τύποι ψεκαζόμενου ή εγχεόμενου αφρού πολυουρεθάνης:

  • Εσωτερικής δομής κλειστών κυψελών, και
  • Εσωτερικής δομής ανοικτών κυψελών

Κάθε τύπος έχει τα δικά του ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Κλειστών κυψελών -> θερμομονωτικός και υγρομονωτικός
  • Ανοικτών κυψελών -> θερμομονωτικός και ηχομονωτικός

Έτσι, χρησιμοποιούνται, ανάλογα με τις ανάγκες, αυτόνομα ή σε συνδυασμό.  

1. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΦΡΟΥ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ

1.1. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Ο αφρός πολυουρεθάνης (κλειστών ή ανοικτών κυψελών) είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά θερμομονωτικά υλικά λόγω της χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας του και της υψηλής αντοχής του. Εφαρμόζεται στις κατασκευές με ψεκασμό ή έγχυση.

Χαρακτηριστικά αφρού πολυουρεθάνης:

  • Υψηλή θερμομονωτική ικανότητα
  • Συνεχής επιφάνεια χωρίς αρμούς
  • Χωρίς θερμογέφυρες
  • Διαπερατός από υδρατμούς
  • Αεροστεγής

Η εξαιρετική θερμομονωτική ικανότητα των συστημάτων ψεκαζόμενου και εγχυόμενου αφρού πολυουρεθάνης ενισχύεται από το γεγονός της ενιαίας και χωρίς αρμούς εφαρμογής τους. Έτσι, σφραγίζουν ερμητικά εξαλείφοντας τις θερμογέφυρες.

Υπάρχει πλήρες φάσμα συστημάτων αφρού πολυουρεθάνης προσαρμοσμένων στις ανάγκες των κτιρίων με βάση τις ισχύουσες κανονιστικές απαιτήσεις, το περιβάλλον και τις συνθήκες εφαρμογής: πρόσοψη, οροφή, δάπεδο εσωτερικό ή εξωτερικό, διαθέσιμο πάχος, νέο έργο ή ανακαίνιση κλπ.

Η χαμηλή θερμική αγωγιμότητα του αφρού πολυουρεθάνης δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως είναι η υγρασία ή οι ατμοσφαιρικοί ρύποι.

1.2. ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ

Ο αφρός πολυουρεθάνης κλειστών κυψελών, εκτός από θερμομονωτικός, είναι επίσης υγρομονωτικός, κάτι που τον ξεχωρίζει από άλλα θερμομονωτικά υλικά. Δεν απορροφά το νερό και επειδή εφαρμόζεται συνεχόμενα και προσκολλάται στη δομή στήριξης λειτουργεί ως αδιάβροχο φράγμα στις προσόψεις, προστατεύοντας από τη διείσδυση νερού.

Βαθμοί υγρομόνωσης:
Οι αφροί πολυουρεθάνης είναι υγρομονωτικοί ή όχι ανάλογα με το ποσοστό κλειστών κυψελων της εσωτερικής δομής τους.
Υγρομονωτικοί είναι μόνο οι αφροί πολυουρεθάνης κλειστών κυψελών (closed-cell ) (CC), ενώ δεν υγρομονώνουν οι αφροί ανοιχτών κυψελών (open-cell) (OC)

Διαπνοή:
Αν και αδιάβροχος, ο ψεκαζόμενος αφρός πολυουρεθάνης επιτρέπει να τον διαπεράσουν οι υδρατμοί. Αυτό πρέπει να ελέγχεται, όπου είναι απαραίτητο, χρησιμοποιώντας πρόσθετο φράγμα υδρατμών.
Σε περίπτωση π.χ. στέγης που θερμο-υγρομονώνεται μόνο με ψεκαζόμενο αφρό πολυουρεθάνης, μια πολυουρεθανική επαλειφόμενη μεμβράνη που εφαρμόζεται πριν από τον αφρό πάνω στη δομή στήριξης μπορεί να παρέχει το αναγκαίο φράγμα υδρατμών. 

1.3. ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Τα κατασκευαστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη διαίρεση χώρων, όπως τα δάπεδα και οι τοίχοι διαχωρισμού μεταξύ των κατοικιών, έχουν μεγαλύτερες ηχομονωτικές απαιτήσεις. Ειδικά συστήματα αφρού πολυουρεθάνης (ανοικτών κυψελών) συνιστώνται για χρήση σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε σε συνδυασμό με άλλα συστήματα, είτε ανεξάρτητα.

Το φάσμα των συστημάτων αφρού πολυουρεθάνης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ηχομόνωση είναι μικρότερο και χαρακτηρίζεται από εσωτερική δομή ανοικτών κυψελών, η οποία δίνει στον αφρό τον κατάλληλο συντελεστή ηχο-απορρόφησης για ποικιλία εφαρμογών.

Ο ψεκαζόμενος αφρός πολυουρεθάνης εφαρμόζεται ενιαία και αποκτά απόλυτη πρόσφυση στη δομή στήριξης, δημιουργώντας έτσι ένα αποτέλεσμα σφράγισης, θερμομόνωσης αλλά και ηχομόνωσης από αερομεταφερόμενους θορύβους.

Χαρακτηριστικά ηχομονωτικού αφρού πολυουρεθάνης:

  • Ακουστική απορρόφηση
  • Δυναμική ακαμψία
  • Αντοχή ροής αέρα

1.4. ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα οργανικό υλικό και, όπως τα περισσότερα δομικά υλικά, έχει έναν ορισμένο βαθμό πυραντοχής. Σε αντίθεση με άλλα πλαστικά, ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα θερμοσταθερό προϊόν. Δε λιώνει και σε περίπτωση απανθράκωσης δεν διαλύεται.

Το ευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης επιτρέπει και απαιτεί τόσο την ταξινόμηση των προϊόντων μεμονωμένα, όσο και σύμφωνα με τον τελικό τους ρόλο ως μέρος ενός κατασκευαστικού συστήματος, όπου μπορούν να καθοριστούν οι πραγματικές επιδόσεις αντίδρασης στη φωτιά.

Ταξινόμηση συστημάτων αφρού πολυουρεθάνης:

  • C-s3,d0
  • D-s3,d0
  • E

Κατηγορίες τελικής χρήσης:

  • B-s1,d0
  • B-s2,d0
  • B-s3,d0

 1.5. ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι αβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, όπως καταδεικνύεται από πολλές από τις εφαρμογές του. Αφού εφαρμοσθεί, παραμένει αδρανής καθ' όλη τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής του και δεν παράγει επιβλαβείς εκπομπές.

Κατά τη διαδικασία ψεκασμού του αφρού πολυουρεθάνης συντελείται χημική αντίδραση μεταξύ των δύο συστατικών που τον αποτελούν (πολυόλη και ισοκυανικό), γι' αυτό και οι επαγγελματίες εφαρμοστές χρησιμοποιούν τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας.

Αφού εφαρμοσθεί, ο αφρός πολυουρεθάνης παραμένει αδρανής. Το κύριο περιβαλλοντικό όφελος της χρήσης του είναι η επίτευξη της μέγιστης ενεργειακής απόδοσης με εφαρμογή του ελάχιστου πάχους.
Η αποτελεσματικότητα του αφρού είναι διπλή:

  • Εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη χρήση του κτιρίου
  • Στη φάση κατασκευής. Ο αφρός πολυουρεθάνης επιτρέπει ελαφρύτερες κατασκευές με λιγότερες απαιτήσεις υλικών από άλλες πυκνότερες μονωτικές λύσεις, που απαιτούν μεγαλύτερο πάχος για να παρέχουν τα ίδια επίπεδα μόνωσης.

Όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων, ο αφρός πολυουρεθάνης που ψεκάζεται ή εγχέεται χαρακτηρίζεται από ελάχιστη παραγωγή αποβλήτων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, χωρίς αποκόμματα και φύρες.

Άλλα οφέλη του αφρού πολυουρεθάνης:

  • Δεν ευνοεί την αναπαραγωγή μούχλας ή βακτηρίων
  • Δεν ελκύει και δεν επηρεάζεται από έντομα
  • Δεν περιέχει ίνες επιβλαβείς για το αναπνευστικό σύστημα
  • Δεν απορροφά υγρασία
  • Δεν απορροφά τη σκόνη ή τη βρωμιά

2. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 Η ευελιξία των συστημάτων αφρού πολυουρεθάνης και των τεχνολογιών εφαρμογής τους, δίνει πολλές επιλογές στη μόνωση δομικών στοιχείων των κτιρίων. Ο αφρός πολυουρεθάνης μπορεί να αποτελέσει μέρος πολύπλοκων κατασκευαστικών στοιχείων που συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς. Σε κάθε περίπτωση, ο αφρός πολυουρεθάνης σχηματίζει ένα συνεχές στρώμα πάνω στην επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται, χωρίς αρμούς ή θερμικές γέφυρες.

2.1 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ, ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ & ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ

2.1.1 ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ & ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΕΙΣ

Μια αεριζόμενη πρόσοψη είναι ένα σύστημα κατασκευής εξωτερικού περιβλήματος που περιλαμβάνει ένα εσωτερικό φύλλο, έναν αεριζόμενο θάλαμο αέρα με μονωτικό στρώμα και ένα ασυνεχές, μη σφραγισμένο εξωτερικό φύλλο.

Επίσης μπορεί να κατασκευασθεί θερμοπρόσοψη με την εφαρμογή αφρού πολυουρεθάνης στην εξωτερική τροιχοποιία και την επικάλυψη του με μια στρώση οπλισμένου βασικού επιχρίσματος και μια στρώση τελικού επιχρίσματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε παστώδες, είτε κλασικό επίχρισμα. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την σωστή πρόσφυση του βασικού επιχρίσματος πάνω στον αφρό με το κατάλληλο αγκυρωτικό μέσο.

2.1.2 ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ

Ψεκάζεται αφρός πολυουρεθάνης στην εσωτερική πλευρά των τοίχων και εγκιβωτίζεται. Η εφαρμογή αυτή γίνεται εσωτερικά, ξεκινώντας από τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου και επεκτείνεται στα χωρίσματα. Ο αφρός εφαρμόζεται σε τοίχους που είναι κατασκευασμένοι από κλασική τοιχοποιία με τούβλο, γυψοσανίδα απλή ή ανθυγρή, καθώς και από οποιοδήποτε άλλο δομικό υλικό. Με τον κατάλληλο συνδυασμό τύπων αφρού, μπορεί να επιτευχθεί θερμο-υγρο-ηχομόνωση. 

Χαρακτηριστικά του αφρού πολυουρεθάνης για ηχομόνωση εσωτερικών χωρισμάτων:

  • Ακουστική απορρόφηση
  • Δυναμική ακαμψία
  • Αντίσταση στη ροή του αέρα

2.1.3 ΕΓΧΥΣΕΙΣ ΘΑΛΑΜΟΥ

Αυτή η κατασκευαστική λύση χρησιμοποιείται σε ανακαινίσεις κτιρίων. Ο αφρός πολυουρεθάνης εφαρμόζεται με έγχυση στο κενό που υπάρχει στο μέσο διπλής τοιχοποιίας. Έτσι επιτυγχάνεται θερμο-υγρο-ηχομόνωση υφιστάμενων κτισμάτων χωρίς να απαιτείται καθαίρεση δομικών στοιχείων και με τη λιγότερη δυνατή ενόχληση για τον χρήστη. Επίσης, δεν αυξάνονται οι εξωτερικές διαστάσεις των κτιρίων ούτε χάνεται χώρος εσωτερικά. Ο αφρός πολυουρεθάνης παρέχει την καλύτερη θερμομόνωση για το πλάτος του υφιστάμενου θαλάμου.

Μετά από μελέτη, δημιουργείται κάναβος οπών («μάρτυρες») από όπου εγχύεται ο αφρός και ελέγχεται η διόγκωση του.

Για την εφαρμογή αυτή πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες:

  1. Ο αφρός πολυουρεθάνης πρέπει να εγχέεται μέσω οπών διάτρησης που δεν απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 1 m 
  2. Η έγχυση πρέπει να ξεκινά από τις οπές που βρίσκονται στον πυθμένα της δομής, γεμίζοντας αργά το θάλαμο από κάτω προς τα πάνω, καθώς το υλικό θα πρέπει να καλύψει τον όγκο του, χωρίς να δημιουργούνται υπερβολικές τάσεις ή ρωγμώσεις. Όσο πιο στενός είναι ο θάλαμος, τόσο μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί
  3. Απαιτείται προκαταρκτικός έλεγχος έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η πλήρωση του θαλάμου από ξένα αντικείμενα

 2.1.4 ΘΕΡΜΟ-ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΤΟΙΧΩΝ

Αυτή η εφαρμογή αξιοποιεί δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά του αφρού πολυουρεθάνης κλειστών κυψελών, τη θερμομονωτική ικανότητα και τις αδιαβροχοποιητικές ιδιότητες του. Η αδιάβροχη φύση του αφρού πολυουρεθάνης προστατεύει τον υπόγειο τοίχο από τη διείσδυση νερού. Επίσης, η υγρομονωτική ικανότητα του ψεκαζόμενου αφρού πολυουρεθάνης επιτρέπει τη χρήση του ως φράγμα προστασίας από το ραδόνιο (βλέπε παρακάτω). 

Για την εφαρμογή αυτή πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες:

  1. Η πυκνότητα του χρησιμοποιούμενου αφρού πολυουρεθάνης πρέπει να είναι τουλάχιστον 45 kg/m3, διασφαλίζοντας αντοχή σε θλίψη μεγαλύτερη από 200 kPa 
  2. Αν και εξαρτάται από τις θερμικές απαιτήσεις, πρέπει πάντα να εφαρμόζεται σε πάχος 4 cm κατ’ ελάχιστο 
  3. Εάν δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι η επιφάνεια του αφρού πολυουρεθάνης δεν θα αλλοιωθεί κατά τη διαδικασία του μπαζώματος ή και κατά τη διάρκεια της χρήσης, ο αφρός θα πρέπει να προστατευθεί (π.χ. με δύο στρώσεις πολυουρίας, ή ακόμα καλύτερα με τη δημιουργία «σάντουιτς» αφρού + πολυουρίας + αφρού)

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΟΝΙΟ

Οι υπόγειοι τοίχοι και οι πλάκες δαπέδου είναι τα κατασκευαστικά στοιχεία που βρίσκονται πλησιέστερα στο έδαφος και γι’ αυτό θεωρούνται η κύρια πηγή μόλυνσης από ραδόνιο. Το αέριο ραδονίου είναι τοξικό και επιβλαβές για την ποιότητα του αέρα μέσα στα κτίρια. Ο αφρός πολυουρεθάνης, αν εφαρμοσθεί σωστά, μπορεί να λειτουργήσει ως φράγμα προστασίας από το ραδόνιο.

2.2 ΔΩΜΑΤΑ, ΣΤΕΓΕΣ, ΟΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

2.2.1 ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΩΜΑΤΑ

Τα συστήματα θερμο-υγρομόνωσης επίπεδων δωμάτων αποτελούνται από υπόστρωμα, στρώμα θερμομόνωσης, στρώμα στεγάνωσης και επιφανειακή στρώση (TOP COAT) εφ’ όσον μείνουν εκτεθειμένα. Σε περίπτωση επικάλυψης π.χ. με πλακάκια, η επιφανειακή στρώση μπορεί να αποφευχθεί. Τέτοια συστήματα είναι συμβατικά ή ανεστραμμένα, ανάλογα με τη σειρά με την οποία εφαρμόζονται η μόνωση και η στεγανοποίηση. Η βατότητα του συστήματος εξαρτάται από τον τύπο της επιφανειακής στρώσης, αλλά κυρίως από την πυκνότητα του αφρού πολυουρεθάνης που θα χρησιμοποιηθεί.

Συστήματα:

  • Συμβατικό: Όταν η στεγανοποίηση τοποθετηθεί πάνω από τη θερμομόνωση. Θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα φράγμα υδρατμών στη θερμή επιφάνεια, μεταξύ του δομικού στοιχείου του δώματος και της μόνωσης
  • Ανεστραμμένο: Όταν η στεγανοποίηση τοποθετείται κάτω από τη θερμομόνωση. Η ίδια η στεγανοποίηση σχηματίζει ένα φράγμα υδρατμών στη θερμή επιφάνεια μεταξύ του δομικού στοιχείου του δώματος και της μόνωσης. Ο αφρός πολυουρεθάνης όμως στην περίπτωση αυτή είναι καλυμμένος μόνο από την επιφανειακή στρώση και δεν προστατεύεται επαρκώς μηχανικά

Στα ανεστραμμένα συστήματα, η υγρομονωτική ιδιότητα, η ενιαία εφαρμογή χωρίς αρμούς και η απόλυτη πρόσφυση του αφρού πολυουρεθάνης εμποδίζουν τη ροή του νερού μεταξύ της στρώσης θερμομόνωσης και της στρώσης στεγάνωσης και έτσι αποφεύγεται η δημιουργία θερμογέφυρας που το ίδιο το νερό κάνει (π.χ. στην περίπτωση ανεστραμμένων συστημάτων με φύλλα πολυστερίνης όπου ουσιαστικά όταν βρέξει ακυρώνεται αυτομάτως η θερμομόνωση).

2.2.2 ΚΕΚΛΙΜΕΝΕΣ ΣΤΕΓΕΣ

Ο αφρός πολυουρεθάνης μπορεί να εφαρμοσθεί στην κατασκευή κεκλιμένων στεγών οι οποίες θα επικαλυφθούν με κεραμίδια, σχιστόλιθο ή αδιάβροχη μεμβράνη.

Σε περίπτωση κεκλιμένης στέγης από οπλισμένο σκυρόδεμα (κεκλιμένο δώμα) η μόνωση εφαρμόζεται πάνω στο δομικό στοιχείο (σκυρόδεμα) και στη συνέχεια (ή μπορεί και να προβλεφθεί) απαιτείται ένα σύστημα προσάρτησης του περιβλήματος πάνω από τον αφρό πολυουρεθάνης, αποτελούμενο από τεγίδες ή συγκολλητικές λωρίδες.

Σε περίπτωση κεκλιμένης στέγης με δοκούς στήριξης, π.χ. απλή κεραμοσκεπή, τότε το σύστημα εφαρμόζεται από την εσωτερική πλευρά αφού τοποθετηθούν τα κεραμίδια και πριν κλείσουν με την εσωτερική επένδυση (π.χ. ραμποτέ)

Τα συστήματα θερμο-υγρομόνωσης κεκλιμένων στεγών αποτελούνται από υπόστρωμα, στρώμα θερμομόνωσης και στρώμα στεγάνωσης. Επιφανειακή στρώση (TOP COAT) δεν απαιτείται διότι θα επικαλυφθούν με κεραμίδια, σχιστόλιθο κλπ. Τέτοια συστήματα είναι συμβατικά ή ανεστραμμένα, ανάλογα με τη σειρά με την οποία εφαρμόζονται η μόνωση και η στεγανοποίηση (όπως και στα οριζόντια δώματα).

Φράγμα υδρατμών σε περίπτωση απλής θερμομόνωσης: 

  • Σε περίπτωση απλής θερμομόνωσης (χωρίς στεγάνωση), όπου όμως θα τοποθετηθεί αδιάβροχη μεμβράνη πάνω στο στρώμα αφρού πολυουρεθάνης, πρέπει να τοποθετηθεί φράγμα υδρατμών μεταξύ του δομικού στοιχείου του δώματος και της μόνωσης 
  • Όταν όμως η επικάλυψη γίνει με κεραμίδια ή σχιστόλιθο (ή οποιαδήποτε ασυνεχή στοιχεία), δεν είναι απαραίτητο το φράγμα υδρατμών επειδή ο αφρός διαπνέει και παράλληλα είναι εγγυημένη η διαπερατότητα του περιβλήματος.

2.2.3 ΣΟΦΙΤΕΣ

Σε αυτή την εφαρμογή, η μόνωση τοποθετείται στην οριζόντια πλάκα οροφής, ανάμεσα στις σανίδες που σχηματίζουν την κλίση της κεκλιμένης οροφής.

Φράγμα υδρατμών: 

  • Εάν ο θάλαμος αέρα κάτω από την οροφή είναι αεριζόμενος, δεν υπάρχει κίνδυνος συμπύκνωσης
  • Εάν ο θάλαμος δεν είναι αεριζόμενος και η οροφή έχει αδιάβροχη μεμβράνη, συνιστάται φράγμα υδρατμών μεταξύ του δομικού στοιχείου στήριξης και της μόνωσης
  • Εάν ο θάλαμος δεν αερίζεται και το φινίρισμα της οροφής βασίζεται σε κεραμίδια ή σχιστόλιθο (ή οποιαδήποτε ασυνεχή στοιχεία), δεν είναι απαραίτητο να γίνει φράγμα υδρατμών επειδή ο αφρός διαπνέει και παράλληλα είναι εγγυημένη η διαπερατότητα του περιβλήματος.

2.2.4 ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ

Η μόνωση με ψεκαζόμενο αφρό πολυουρεθάνης είναι η πιο αποτελεσματική λύση για την επισκευή όλων των τύπων στέγης λόγω της ευελιξίας που προσφέρει η τεχνολογία εφαρμογής της. Μπορεί να εφαρμοστεί εσωτερικά ή εξωτερικά σε μια σειρά τύπων στέγης: κεραμίδια, ελενίτ, μέταλλο, πλάκες κλπ. Δεν απαιτείται καθαίρεση της κατεστραμμένης στέγης . Μπορεί δηλαδή ο χρήστης να χρησιμοποιεί το κτίριο καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών. Δεν απαιτείται αλλαγή του κατεστραμμένου περιβλήματος (π.χ. σπασμένα κεραμίδια).

Προστατευτική επικάλυψη:

  • Για εξωτερική επισκευή, η στρώση του αφρού θα πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθεί από υψηλής μηχανικής αντοχής στεγανωτική μεμβράνη (π.χ. πολυουρία) και τελική επίστρωση (top coat)
  • Η μεμβράνη και η τελική επίστρωση προστατεύουν τον αφρό από ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. χαλάζι) αλλά και από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου

2.2.5 ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΡΟΦΕΣ

Σε αυτήν την εφαρμογή, ο αφρός πολυουρεθάνης ψεκάζεται κάτω από την πλάκα οροφής πριν εγκατασταθεί η ψευδοροφή.

Φράγμα υδρατμών:

  • Εάν υπάρχει κίνδυνος συμπύκνωσης, συνιστάται η τοποθέτηση φράγματος υδρατμών πολυουρεθανικής μεμβράνης στη θερμή πλευρά. 

2.2.6 ΔΑΠΕΔΑ

Σε αυτές τις εφαρμογές, ο αφρός πολυουρεθάνης ψεκάζεται πάνω στην πλάκα δαπέδου πριν εγκατασταθεί το δάπεδο.

Υψηλής πυκνότητας, ηχομόνωση ανοιχτών κυψελών:

  • Ο ηχομονωτικός ψεκαζόμενος αφρός πολυουρεθάνης είναι ένας αφρός ανοιχτών κυψελών υψηλής πυκνότητας (εφαρμοσμένη πυκνότητα 60 +/- 10 kg / m3)
  • Το πορώδες και η ελαστικότητά του το καθιστούν το ιδανικό υλικό για την ηχομόνωση δαπέδων και πλακών από κτυπογενείς θορύβους

3. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΦΡΟΥ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ

  • Δυνατότητα θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και στεγανοποίησης σε μια εφαρμογή
  • Τέλεια πρόσφυση στην επιφάνεια που εφαρμόζεται
  • Εφαρμογή και σε παλιές κατασκευές
  • Μηδενική επιβάρυνση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου λόγω του πολύ μικρού βάρους ανά τετραγωνικό
  • Ταχύτητα εφαρμογής, μεγάλες επιφάνειες μπορούν να καλυφθούν σε λίγο χρόνο.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής με μηδενική συντήρηση
  • Εφαρμόζεται σε κοίλες/κυρτές επιφάνειες ή επιφάνειες με αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες
  • Εφαρμόζεται σε κάθετες επιφάνειες αλλά και ανεστραμμένα
  • Εφαρμόζεται χειμώνα - καλοκαίρι
  • Ελαχιστοποιεί τις αστοχίες καθώς δεν υπάρχουν αρμοί και ενώσεις
  • Αντοχή σε φορτία. Δεν ρηγματώνεται
  • Αντοχή σε πολύ χαμηλές/ψηλές θερμοκρασίες
  • Αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες
  • Μείωση εκπομπών CO2
  • Μηδενική επιβάρυνση του όζοντος
  • Πλήρης συμμόρφωση με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και με τους ισχύοντες κανονισμούς πυρασφάλειας

————

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ (POLYUREA);

Η πολυουρία (polyurea) είναι το, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, χημικό αποτέλεσμα της ένωσης ισοκυανικού και αμινών.

Τα συστήματα ψεκασμού πολυουρίας (polyurea) είναι μια νέα τεχνολογία που συνεχώς κερδίζει μερίδιο στο τομέα της μόνωσης λόγω της ταχύτητας εφαρμογής, της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της. Η πολυουρία (polyurea) εφαρμόζεται για στεγανοποίηση επιφανειών μικρών και μεγάλων απαιτήσεων. Η διαδικασία ψεκασμού μοιάζει με αυτή του αφρού πολυουρεθάνης άλλα το τελικό προϊόν είναι μια ελαστική επιφάνεια μεγάλων αντοχών σε φθορά, στον ήλιο, σε χημικά και γήρανση (μεγάλο προσδόκιμο ζωής). Αναλόγως των απαιτήσεων της κάθε επιφάνειας διατίθεται και η κατάλληλη πολυουρία (polyurea).

Σε κάθε χρήση, είτε ως υπόστρωμα ή ως τελική επιφάνεια, η εφαρμογή πολυουρίας (polyurea) είναι η πιο εξελιγμένη μέθοδος επικάλυψης και στεγανοποίησης επιφανειών χωρίς αρμούς, με ταχύτητα εφαρμογής και με πολλά χρόνια εγγύηση. Το σύστημα δεν γερνά και δεν υδρολύεται, συνεπώς αντέχει στον χρόνο και είναι κατάλληλο για επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά.

Υπάρχουν δύο τύποι πολυουρίας ανάλογα με την καθαρότητα της (κατά PDA):

Καθαρή πολυουρία η οποία περιέχει πρόσμικτα σε ποσοστό λιγότερο από 20%, και
Υβριδική πολυουρία η οποία περιέχει πρόσμικτα σε ποσοστό μεγαλύτερο από 20%

Επίσης υπάρχουν διάφοροι τύποι πολυουρίας ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται π.χ. πυράντοχη, αντιστατική, κατάλληλη για επαφή με πόσιμο νερό, κατάλληλη για επαφή με τρόφιμα, κατάλληλη για επαφή με πετρελαιοειδή και χημικά, πολυουρία υψηλών αντοχών σε τριβή, αλειφατική πολυουρία κλπ.

1. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Οι ιδιότητες της πολυουρίας είναι:

  • Αντίδραση, εφαρμογή και ωρίμανση γρηγορότερα από κάθε άλλη τεχνολογία
  • Η απόδοση του υλικού δεν επηρεάζεται από υγρασία και θερμοκρασία 
  • Υψηλή θερμική αντοχή και καλή ελαστικότητα σε χαμηλές θερμοκρασίες 
  • Εξαιρετικές μηχανικές και χημικές αντοχές 
  • Εξαιρετική αντοχή στην τριβή 
  • Εξαιρετική επιμήκυνση θραύσης
  • Εφαρμόζεται στο επιθυμητό πάχος με ένα πέρασμα
  • Αναπτύσσει εξαιρετική πρόσφυση σε όλες τις επιφάνειες
  • Εξοικονομεί χρόνο εφαρμογής και εργατικό κόστος
  • Στεγανωτκή και ανθεκτική 
  • Δεν περιέχει VOC & διαλύτες (100% στερεά) 
  • Προϊόν φιλικό στο περιβάλλον 

2. ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι χρήσεις της πολυουρίας είναι απεριόριστες και μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε επιφάνεια, ακόμα και για τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εφαρμογές. Στεγνώνει σε δευτερόλεπτα! Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές εφαρμογές όπως:

  • στεγάνωση δωμάτων και στεγών
  • στεγάνωση και τελική επιφάνεια σε πισίνες & συντριβάνια
  • στεγάνωση δεξαμενών νερού - λυμάτων - καυσίμων - χημικών
  • στεγάνωση υπογείων, φυτεμένων δωμάτων και λιμνοδεξαμενών
  • επενδύσεις ειδικών απαιτήσεων π.χ. χημικών εργαστηρίων, υγειονομικών θαλάμων, αντιστατικών εφαρμογών όπως σε χειρουργεία, data centers κλπ
  • επενδύσεις σωληνώσεων και βιομηχανικού εξοπλισμού ώστε να φθείρεται η πολυουρία από τη χρήση και όχι τα μέρη των μηχανών
  • επενδύσεις αυτοκινήτων φορτηγών αλλά και επιβατικών
  • επενδύσεις καταστρωμάτων και λοιπών μερών πλοίων. Εφαρμόζεται ακόμα και για στεγάνωση στα ύφαλα!
  • επενδύσεις βιομηχανικών δαπέδων και βιομηχανοστασίων
  • επενδύσεις σταθμών φορτοεκφορτώσεων βαριάς καταπόνησης
  • επενδύσεις σιδηροδρομικών σταθμών, δρόμων, γεφυρών, φραγμάτων κλπ.
  • επενδύσεις λιμένων και υποθαλάσσιες εφαρμογές
  • επενδύσεις αεροδιαδρόμων
  • αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές επενδύσεις καθώς και πολλές άλλες εφαρμογές

3. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της πολυουρίας είναι:

  • η τεράστια μηχανική αντοχή της
  • η πολύ μεγάλη ελαστικότητα
  • η απόλυτη πρόσφυση που αποκτά
  • η εξαιρετική στεγάνωση που προσφέρει
  • η ενιαία επιφάνεια της χωρίς αρμούς και ενώσεις
  • η δυνατότητα εφαρμογής της σε επιφάνειες κάθε σχήματος, ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια (βάσεις ηλιακών συστημάτων, κεραίες κλπ)
  • η ταχύτητα εφαρμογής
  • το πολύ μεγάλο προσδόκιμο ζωής της!

4. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

4.1 ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ & ΔΩΜΑΤΑ

4.1.1 ΑΦΡΟΣ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ & ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ

Είναι σύστημα θερμομόνωσης με αφρό πολυουρεθάνης & στεγανοποίησης με ψεκαζόμενη υβριδική πολυουρία (polyurea). 
Το σύστημα στεγανοποίησης εφαρμόζεται σε επιμελημένη επιφάνεια με σχετική υγρασία επιφάνειας μικρότερη από 6%, με ειδικό εξοπλισμό ψεκασμού, με θερμοκρασία πρώτων υλών 40° C-80° C και πίεση 130-180 bar.
Είναι κατάλληλο και προτείνεται για στεγανοποίηση σε: Κεραμοσκεπές, Υπόστεγα, Δώματα, Μεταλλικές Στέγες, Βεράντες, κ.λ.π.

Φάσεις:

  • Εφαρμογή ειδικού ασταριού για σταθεροποίηση υποστρώματος και αγκύρωση
  • Εφαρμογή αφρού πολυουρεθάνης πάχους 4-5 cm, βάρους 40-50 kg/m3 με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ= 0,028 W/m*K
  • Ψεκασμός υβριδικής πολυουρίας (polyurea) πάχους 2mm
  • Επικάλυψη της πολυουρίας με Top Coat σε λευκή ή γκρί απόχρωση για 100% χρωματική σταθερότητα και προστασία από ακτινοβολία UV

 

4.2 ΔΑΠΕΔΑ

4.2.1 ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ & TOP COAT

Είναι σύστημα προστασίας δαπέδου που βασίζεται σε ψεκαζόμενη υβριδική πολυουρία (polyurea). Μπορεί να γίνει αντιολισθηρό εφόσον απαιτηθεί.
Το σύστημα προστασίας δαπέδου με ψεκαζόμενη υβριδική πολυουρία (polyurea) εφαρμόζεται σε επιμελημένη επιφάνεια με σχετική υγρασία επιφάνειας μικρότερη από 6%, με ειδικό εξοπλισμό ψεκασμού, με θερμοκρασία πρώτων υλών 40° C-80° C και πίεση 130-180 bar.
Είναι κατάλληλο και προτείνεται για: Ταράτσες, Βεράντες, Δάπεδα ήπιας κυκλοφορίας κ.λ.π.

Φάσεις:

  • Εφαρμογή ειδικού ασταριού για σταθεροποίηση υποστρώματος και αγκύρωση
  • Ψεκασμός υβριδικής πολυουρίας (polyurea), πάχους 2–2,5 mm
  • Επικάλυψη της πολυουρίας με Top Coat για επιφάνεια σκληρής χρήσης

4.2.2 ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ & TOP COAT

Είναι σύστημα προστασίας δαπέδου που βασίζεται σε ψεκαζόμενη καθαρή πολυουρία (polyurea). Μπορεί να γίνει αντιολισθηρό εφόσον απαιτηθεί.
Το σύστημα προστασίας δαπέδου με ψεκαζόμενη καθαρή πολυουρία (polyurea) εφαρμόζεται σε επιμελημένη επιφάνεια με σχετική υγρασία επιφάνειας μικρότερη από 6%, με ειδικό εξοπλισμό ψεκασμού, με θερμοκρασία πρώτων υλών 40° C-80° C και πίεση 130-180 bar.
Είναι κατάλληλο και προτείνεται για: Βιομηχανικά Δάπεδα, Ταράτσες, Βεράντες, Δάπεδα αυξημένης κυκλοφορίας κ.λ.π.

Φάσεις:

  • Εφαρμογή ειδικού ασταριού για σταθεροποίηση υποστρώματος και αγκύρωση
  • Ψεκασμός καθαρής πολυουρίας, πάχους 2–2,5 mm
  • Επικάλυψη της πολυουρίας με Top Coat, για επιφάνεια πολύ σκληρής χρήσης

4.2.3 ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ

Είναι σύστημα προστασίας δαπέδου που βασίζεται σε ψεκαζόμενη αλειφατική πολυουρία (polyurea). Μπορεί να γίνει αντιολισθηρό εφόσον απαιτηθεί.
Η αλειφατική πολυουρία είναι ανθεκτική στην ηλιακή ακτινοβολία και δεν χρειάζεται προστασία από την UV ακτινοβολία. Είναι η ιδανική λύση για δάπεδα εξωτερικών χώρων. 
Το σύστημα προστασίας δαπέδου με ψεκαζόμενη αλειφατική πολυουρία (polyurea) εφαρμόζεται σε επιμελημένη επιφάνεια με σχετική υγρασία επιφάνειας μικρότερη από 6%, με ειδικό εξοπλισμό ψεκασμού, με θερμοκρασία πρώτων υλών 40° C-80° C και πίεση 130-180 bar.
Είναι κατάλληλο και προτείνεται για: Εκτεθειμένα Βιομηχανικά Δάπεδα, Χώρους φορτοεκφορτώσεων, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Υδάτινα Πάρκα, Παιδότοπους, Ταράτσες, Βεράντες, Δάπεδα αυξημένης κυκλοφορίας κ.λ.π.

Φάσεις:

  • Εφαρμογή ειδικού ασταριού για σταθεροποίηση υποστρώματος και αγκύρωση
  • Ψεκασμός αλειφατικής πολυουρίας, πάχους 2–2,5 mm

4.2.4 ΠΟΛΥΑΣΠΑΡΤΙΚΗ ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ

Είναι σύστημα προστασίας και διακόσμησης δαπέδου που βασίζεται σε επαλειφόμενη πολυασπαρτική πολυουρία (polyurea). Μπορεί να γίνει αντιολισθηρό εφόσον απαιτηθεί.
Η πολυασπαρτική πολυουρία είναι ανθεκτική στην ηλιακή ακτινοβολία και δεν χρειάζεται προστασία από την UV ακτινοβολία. Αποτελεί ιδανική λύση για διακοσμητικές εφαρμογές σε δάπεδα εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Διατίθεται κατά παραγγελία σε διάφορες RAL αποχρώσεις καθώς σε σε διαφανές το οποίο συνδυαζόμενο με βότσαλα, πέτρες, πατητές τσιμεντοκονίες κ.α. αποδίδει δάπεδα εξαιρετικής ομορφιάς.
Το σύστημα προστασίας και διακόσμησης δαπέδου με επαλειφόμενη πολυασπαρτική πολυουρία (polyurea) εφαρμόζεται σε επιμελημένη επιφάνεια με σχετική υγρασία επιφάνειας μικρότερη από 6%.
Είναι κατάλληλο και προτείνεται για: Προαύλιους χώρους, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Υδάτινα Πάρκα, Παιδότοπους, Βεράντες, Συνεδριακά κέντρα, Δάπεδα εσωτερικού χώρου επαγγελματικών, ξενοδοχειακών αλλά και οικιακών εγκαταστάσεων κ.λ.π.

Φάσεις:

  • Εφαρμογή ειδικού ασταριού για σταθεροποίηση υποστρώματος και αγκύρωση μόνο σε περίπτωση χρήσης έγχρωμης πολυασπαρτικής πολυουρίας και εφ' όσον απαιτείται
  • Εφαρμογή επαλειφόμενης πολυασπαρτικής πολυουρίας, πάχους ανάλογου με τις ανάγκες του έργου

 

4.3 ΠΙΣΙΝΕΣ - ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΝΕΡΟΥ

4.3.1 ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ & TOP COAT

Είναι σύστημα στεγανοποίησης που βασίζεται σε ψεκαζόμενη καθαρή πολυουρία (polyurea) ειδική για πισίνες & δεξαμενές. Είναι υλικό δύο συστατικών ταχείας πήξης (χρόνος: 10 δευτερόλεπτα) επικαλυμμένο με ειδικό Top Coat με αντοχή στο χλώριο. Το σύστημα είναι χωρίς αρμούς και μας δίνει 100% στεγανότητα. Εφαρμόζεται και έχει πρόσφυση σε δομικά στοιχεία ανεξάρτητα από το είδος υλικού (σκυρόδεμα, μέταλλο κ.λ.π.) και μορφής επιφάνειας (επίπεδη, καμπύλη, τεθλασμένη, λεία κ.λ.π.). Έχει μεγάλες μηχανικές αντοχές καθώς και υψηλή αντίσταση σε χημικά, μεγάλη αντοχή στο χρόνο (γήρανση), τέλεια και ισχυρή πρόσφυση σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, μεγάλη ελαστικότητα και θερμική σταθερότητα (συστολή-διαστολή).
Το σύστημα στεγανοποίησης εφαρμόζεται σε επιμελημένη επιφάνεια με σχετική υγρασία επιφάνειας μικρότερη από 6%, με ειδικό εξοπλισμό ψεκασμού, με θερμοκρασία πρώτων υλών 40° C-80° C και πίεση 130-180 bar.
Είναι κατάλληλο και προτείνεται για στεγανοποίηση σε: Δεξαμενές Νερού, Σιντριβάνια, Πισίνες, κ.λ.π.

Φάσεις:

  • Εφαρμογή ειδικού ασταριού για σταθεροποίηση υποστρώματος και αγκύρωση
  • Ψεκασμός καθαρής πολυουρίας, πάχους 2,5-3 mm
  • Επικάλυψη της πολυουρίας με Top Coat, για αντοχή στο χλώριο με 100% χρωματική σταθερότητα και αντοχή στην UV ακτινοβολία

4.3.2 ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ

Είναι σύστημα στεγανοποίησης που βασίζεται σε ψεκαστή αλειφατική πολυουρία (polyurea) ειδική για πισίνες & δεξαμενές. Είναι υλικό δύο συστατικών ταχείας πήξης (χρόνος: 10 δευτερόλεπτα) με αντοχή στο χλώριο. Το σύστημα είναι χωρίς αρμούς και μας δίνει 100% στεγανότητα. Εφαρμόζεται και έχει πρόσφυση σε δομικά στοιχεία ανεξάρτητα από το είδος υλικού (σκυρόδεμα, μέταλλο κ.λ.π.) και τη μορφή επιφάνειας (επίπεδη, καμπύλη, τεθλασμένη, λεία κ.λ.π.).
Η αλειφατική πολυουρία είναι ανθεκτική στην ηλιακή ακτινοβολία και δεν χρειάζεται προστασία από την UV ακτινοβολία. Διατίθεται κατά παραγγελία σε διάφορες RAL αποχρώσεις και είναι η ιδανική λύση για πισίνες και συντριβάνια. Έχει μεγάλες μηχανικές αντοχές καθώς και υψηλή αντίσταση σε χημικά, μεγάλη αντοχή στο χρόνο (γήρανση), τέλεια και ισχυρή πρόσφυση σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, μεγάλη ελαστικότητα και θερμική σταθερότητα (συστολή-διαστολή).
Είναι κατάλληλη και προτείνεται για στεγανοποίηση σε: Αθλητικές εγκαταστάσεις, Υδάτινα πάρκα, Δεξαμενές Νερού, Σιντριβάνια, Πισίνες, κ.λ.π.

Φάσεις:

  • Εφαρμογή ειδικού ασταριού για σταθεροποίηση υποστρώματος και αγκύρωση
  • Ψεκασμός αλειφατικής πολυουρίας, πάχους 2,5–3 mm

 

4.4 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Αμμοβολή & Αφρός πολυουρεθάνης & καθαρή πολυουρία
Καθαρισμός των μεταλλικών επιφανειών με αμμοβολή και εφαρμογή συνδυασμών από αστάρι, αφρό πολυουρεθάνης, καθαρή πολυουρία (polyurea) και top coat ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

4.5 ΠΛΟΙΑ

Αμμοβολή & Καθαρή πολυουρία
Καθαρισμός του σκάφους με αμμοβολή και εφαρμογή συνδυασμών από αστάρι, καθαρή πολυουρία (polyurea) και top coat ανάλογα με τις προδιαγεγραμμένες απαιτήσεις του έργου.

Όλα τα παραπάνω συστήματα μπορούν να προσαρμοσθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας ώστε να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιθυμείτε με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η εταιρία μας προσφέρει:

  • Μονώσεις, δάπεδα και προστατευτικές επενδύσεις τελευταίας τεχνολογίας με συνδυασμούς υλικών κορυφαίας ποιότητας
  • Συμβουλευτική υποστήριξη για την επιλογή του σωστού συστήματος & υλικών
  • Άριστη εφαρμογή από εξειδικευμένα συνεργεία του Kalivis group
  • Ποιότητα κατασκευής με εγγύηση
  • Οικονομία στην τσέπη σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την οικονομικότερη λύση για την περίπτωση που σας απασχολεί.

 

Scroll to Top