Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Επισκευή και ανακαίνιση επιφανειών σοβάδων

Επισκευή και ανακαίνιση επιφανειών σοβάδων

Οι ζημιές που εμφανίζονται στις επιφάνειες προσόψεων και σε εσωτερική τοιχοποιία κτιρίων μπορούν αν επισκευασθούν με διάφορα, λεπτά ή χοντρότερα στρώματα επισκευαστικού σοβά.

Ο σοβάς ανακαίνισης χρησιμοποιείται κυρίως σε εργασίες ανακατασκευής ραγισμένων επιφανειών προσόψεων και εσωτερικών τοίχων καθώς και για εξομάλυνση άγριων επιφανειών ασβεστο-τσιμέντου, τσιμέντου, ακρυλικών, υδρύαλων και άλλων σοβάδων.

Αυτές οι επιφάνειες μπορούν αν επιστρωθούν με διάφορα, λεπτά ή χοντρότερα στρώματα διακοσμητικού σοβά

Η εφαρμογή σοβατίσματος είναι επίσης δυνατή σε επισκευαστικές εργασίες σε μαρκίζες, διακοσμητικά μέρη παραθύρων και πορτών και παρεμφερείς επιφάνειες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξομάλυνση επιφανειών τοίχων από πορώδες τσιμέντο. Το ευρύ φάσμα εφαρμογών γίνεται εφικτό από ένα στοιχείο ιδιαίτερης ελαστικότητας που περιέχει το υλικό, που το καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικό έναντι των ρηγματώσεων ή αυτών που μπορούν να δημιουργηθούν από πλήθος μικρότερων ρωγμών

Τέτοιες ζημιές μπορούν αν επέλθουν από την εφαρμογή ατελούς, ακατάλληλου, φτηνού ή τραυματισμένου καθέτως ή οριζοντίως, υγρομονωτικού συστήματος.

Διαλυμένα άλατα (νιτρικά, σουλφαμίδες και χλωρίδες) που έχουν διεισδύσει σε μια οικοδομική κατασκευή, κρυσταλλοποιούνται στη επιφάνεια του σοβά, κάτι που επιφέρει διόγκωση ή καταστροφικό αποτέλεσμα για το σοβά. Ως αποτέλεσμα, ο σοβάς χάνει την δύναμή του η πρόσφυση στην επιφάνεια μειώνεται και άλγη ή μούχλα αρχίζουν να αναπτύσσονται

Ένα κατάλληλο επισκευαστικό σύστημα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης επειδή βελτιώνει την υδρατμο-απωθητικότητα του κτιρίου, ενώ η αδιαβροχοποίηση βελτιώνεται με τελική στρώση υλικού υψηλού βαθμού στεγάνωσης που προλαμβάνει την ατμοσφαιρική υγροποίηση του σοβά επάνω στον τοίχο.

Scroll to Top