Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

JUBIZOL  - Eφαρμογή Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης

JUBIZOL - Eφαρμογή Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Η υψηλή ποιότητα των συστημάτων θερμικής μόνωσης JUBIZOL, επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα των ερευνών στις ιδιόκτητες καινοτόμες εγκαταστάσεις ελέγχου πρόσοψης της JUB, καθώς και στα εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας (Technology Research Centre – TRC). Για την αποφυγή προβλημάτων και τη σωστή και πλήρη απόδοση των συστημάτων JUBIZOL είναι απαραίτητη η επαγγελματική εφαρμογή από πιστοποιημένους από τη JUB Academy τεχνίτες με τήριση των κανόνων και οδηγιών που το εργοστάσιο παραγωγής ορίζει. Ας δούμε τα στάδια και τη διαδικασία εφαρμογής.

Συστήνουμε την εφαρμογή των Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης σε ένα κτήριο:

  1. Αφού έχουν ολοκληρωθεί οι υδραυλικές εργασίες και οι εργασίες στην οροφή
  2. Αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοιχοποιίας και σοβά τουλάχιστον ένα μήνα πριν
  3. Αφού έχουν τοποθετηθεί παράθυρα και πόρτες ή οι ψευτόκασες
  4. Αφού έχουν ολοκληρωθεί οι κύριες εργασίες μπετόν, τσιμεντοκονίες κλπ στο εσωτερικό του κτηρίου
  5. Αφού έχουν ολοκληρωθεί οι κύριες εργασίες μπετόν, τσιμεντοκονίες κλπ στο εξωτερικό του κτηρίου

Στάδια εφαρμογής

1. Τοποθέτηση Μονωτικών πλακών

Οι Μονωτικές πλάκες διαφέρουν όσον αφορά τα χαρακτηριστικά αντοχής, την θερμική αγωγιμότητα, την αναφλεξιμότητα και την διαπερατότητα υδρατμών. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

  • Πλάκες Διογκωμένης Πολυστερίνης (EPS), το οποίο είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο Θερμομονωτικό υλικό στα συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης με γρήγορη και απλή εφαρμογή
  • Πλάκες Διογκωμένης Πολυστερίνης (EPS F strong) με μια κλειστή δομή διογκωμένων κυψελών και πολύ χαμηλή απορρόφηση του νερού - γίνεται με την εφαρμογή της τεχνολογίας χύτευσης και είναι
    κατάλληλο για εφαρμογή ειδικά στην χαμηλή ζώνη στεγάνωσης
  • Πλάκες Διογκωμένης Γραφιτούχας Πολυστερίνης (EPS Grafite) με πολύ χαμηλό συντελεστή Θερμοαγωγιμότητας
  • Πλάκες Εξηλασμένης Πολυστερίνης (XPS) ιδανικές για Θερμομόνωση με χαμηλό συντελεστή Θερμοαγωγιμότητας, κατάλληλες και για τα τμήματα εκείνα του κτιρίου που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του εδάφους λόγω της ιδιότητάς τους της εξαιρετικά χαμηλής απορρόφησης νερού και τα καλύτερα χαρακτηριστικά αντοχής σε κρούσεις
  • Πλάκες πετροβάμβακα με πλεκτή ίνα για εφαρμογή σε συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης που απαιτούν πυροπροστασία
  • Πλάκες πετροβάμβακα Lamella για εφαρμογή σε συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης που απαιτούν πυροπροστασία

Το κατάλληλο πάχος της θερμομόνωσης καθορίζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες των αγοραστών και βάσει των κανονισμών ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) περί ανοχής των απωλειών των προσόψεων των κτηρίων. Η κάτω σειρά των μονωτικών πλακών συνήθως τοποθετείται πάνω σε μία ειδική ράγα αλουμινίου ενώ ειδικά προφίλ αλουμινίου εγκαθίστανται στα σημεία επαφής με τα κουφώματα.

Για να εφαρμόσετε τις μονωτικές πλάκες μπορείτε να επιλέξετε μέσα από την πλήρη γκάμα σε κόλλες επικόλλησης JUBIZOL

  • JUBIZOL adhesive
  • JUBIZOL EPS adhesive mortar
  • JUBIZOL adhesive mortar
  • JUBIZOL Ultralight fix
  • JUBIZOL Strong fix
  • JUBIZOL Microair fix

2. Εφαρμογή αγκυρίων

Πρόσθετη αγκύρωση των θερμομονωτικών πλακών από πολυστερίνη ή για ανεπίχριστους τοίχους σε διώροφα κτήρια δεν είναι απαραίτητη εάν το ύψος του κτηρίου δεν ξεπερνάει τα 6-8 μέτρα. Σε πλάκες Lamella από πετροβάμβακα χρησιμοποιούμε αγκύρια μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις και σε κτίρια των οποίων το ύψος ξεπερνά τα 8 μέτρα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, και όλους τους άλλους συνδυασμούς η πρόσθετη αγκύρωση των θερμομονωτικών πλακών είναι υποχρεωτική και πραγματοποιείται συνήθως με 6 έως 10 αγκύρια ανά τετραγωνικό μέτρο.


Πριν από την εφαρμογή και την βασική επένδυση, ενισχύονται οι ακμές του κτηρίου με ειδικά γωνιόκρανα κατασκευασμένα από σκληρό πλαστικό PVC και πλέγμα. Οι γωνίες των παραθύρων και κουφωμάτων ενισχύονται με διαγώνια κομμάτια υαλοπλέγματος. Στα σημεία ακμών πάνω από παράθυρα, τις πόρτες ή στα μπαλκόνια τοποθετείται ειδικός νεροσταλάκτης.

3. Βασικό επίχρισμα

Η βασική επίστρωση αποτελείται από δύο στρώσεις μιας κατάλληλης κόλλας JUBIZOL (επιλέγεται ο τύπος σε σχέση με το είδος του μονωτικού υλικού και του συστήματος JUBIZOL). Ενισχύεται με ειδικό υαλόπλεγμα και 2 στρώσεις κόλλας. Το συνολικό πάχος της επικάλυψης υαλοπλέγματος σε μονωτικό από Διογκωμένη ή Εξηλασμένη Πολυστερίνη είναι περίπου 3mm, και μονωτικό από Πετροβάμβακα 4 έως 6 mm.

4. Ενδιάμεση στρώση

Πριν την εφαρμογή της τελικής στρώσης ένα χέρι αστάρι εφαρμόζεται επί της βασικής επίστρωσης. Προτείνετε το έγχρωμο αστάρι UNIGRUND για όλα τα τελικά φινιρίσματα.


Κατά την προετοιμασία της επιφάνειας βάσης παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες εφαρμογής.


5. Τελικό επίχρισμα


Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τελική επίστρωση σε ένα σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης είναι ένα λεπτό διακοσμητικό επίχρισμα. Επιλέξτε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία ακρυλικών, ακρυλικοσιλικονούχων, σιλικονούχων ή νανοτεχνολογίας με φωτοκατάλυση τελικών επιχρισμάτων.

Στην περίπτωση που εφαρμόζεται σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης με Πετροβάμβακα για πυροπροστασία συνίσταται σαν τελικό επίχρισμα υδρύαλλος σοβάς. Τα τελικά διακοσμητικά επιχρίσματα είναι διαθέσιμα σε διάφορες κοκκομετρίες - μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεγέθη κόκκου 1.5, 2.0 και 2,5 χιλιοστών και πολλές διαφορετικές υφές. Στα γυρίσματα των παραθύρων μπορούν να εφαρμοστούν και ειδικές μπορντούρες, κορνίζες οι οποίες και πρέπει να εφαρμοστούν πριν από το τελικό φινίρισμα.

Downloads:

 

Δείτε επίσης:

Scroll to Top