Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Χρώματα εσωτερικού χώρου - Το παιχνίδι των Χρωματισμών στο σπίτι σας

Χρώματα εσωτερικού χώρου - Το παιχνίδι των Χρωματισμών στο σπίτι σας

Oι άνθρωποι ξοδεύουμε αρκετό χρόνο σε εσωτερικούς χώρους γι' αυτό και διακοσμούμε τους χώρους μας ώστε να ικανοποιούν τις επιθυμίες και τα συναισθήματά μας.

Τα χρώματα που μας περιβάλλουν είναι αυτά που συχνά και υποσυνείδητα επηρεάζουν τη διάθεσή μας, φωτίζουν ή σκουραίνουν το δωμάτιο, το καθιστούν ζεστό ή ψυχρό, ευχάριστο ή βαρετό.

Η επιλογή χρωματικών αποχρώσεων αντανακλά την προσωπικότητα και τα γούστα μας. Παρ’ όλα αυτά, όταν συνδυάζουμε χρώματα είναι απαραίτητο να συνυπολογίζουμε τους βασικούς κανόνες ώστε να επιτύχουμε την αισθητική τελειότητα. Είναι γεγονός ότι, το χρώμα είναι το πιο προσαρμοζόμενο υλικό στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Η προσαρμογή του χρώματος διευκολύνεται από την ύπαρξη χιλιάδων αποχρώσεων οπότε μπορεί να είναι το τελευταίο βήμα στη διακόσμηση δωματίων αφού επιτυγχάνει εύκολη διασύνδεση και ισορροπία όλων των στοιχείων μέσα στο δωμάτιο (χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα κ.α.).

Γνώση της ψυχολογίας της ανθρώπινης αντίληψης περί χρωμάτων, για την κοινή συμβατότητα των χρωματικών αποχρώσεων και αναγνώριση των τάσεων περί χρωμάτων είναι απαραίτητα για την επιλογή των τελικών χρωματισμών.

Η προσωπική σχέση του κάθε ανθρώπου με τα χρώματα εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων όπως, ο χαρακτήρας, η ηλικία, το φύλλο, η διάθεση και οι συνήθειες.
Ο καθένας έχει το δικό του φάσμα αγαπημένων χρωμάτων που αντανακλούν την προσωπικότητά του και επηρεάζουν την διάθεσή του.
Έτσι, η εμπειρία των χρωμάτων εξαρτάται από την προτίμησή μας για συγκεκριμένα χρώματα, για τον τύπο και την ένταση του φωτισμού, στον βιορυθμό μας και παρεμφερείς παράγοντες.

Η ανάγκη για ανακαίνιση των επιφανειών των τοίχων είναι αρκετές φορές μια τελείως πρακτική διαδικασία είτε λόγω επέμβασης των παιδιών με ζωγραφιές, ατυχήματα στο μαγείρεμα, δαχτυλιές, ή απλά επειδή χρειαζόμαστε μια αλλαγή.
Τα χρώματα επιλέγονται βάσει των στόχων και των επιθυμιών σας, ενώ παράλληλα πρέπει να συνυπολογιστεί και ο τύπος επιφάνειας.
Εάν η τοιχοποιία βάφεται για πρώτη φορά, επενδύστε με ένα κατάλληλο αστάρι πριν τη βαφή. Σε βαφές ανακαίνισης, η εφαρμογή ασταριών δεν είναι απαραίτητη. Τα χρώματα που περιλαμβάνονται στη σειρά της JUB διαφέρουν όσον αφορά στην καταλληλότητά τους για επιφάνειες διαφορετικών τύπων.
Πλενόμενα χρώματα επιλέγονται συνήθως για περισσότερο εκτεθειμένες επιφάνειες. Τα χρώματα μπορούν να χρωματιστούν με DIPI και UNITON, ή μπορείτε να διαλέξετε μια απόχρωση από το εκτεταμένο δειγματολόγια JUMIX της εταιρίας μας.

Για την υποστήριξη των πελατών μας σχετικά με την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, η σελίδα της JUB στο Διαδίκτυο www.jub.eu προσφέρει την εφαρμογή Jub Design studio που προσφέρει φωτογραφίες από τυπικές φωτογραφίες δωματίων και αντικειμένων όπου, οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων και αποχρώσεων που βρίσκονται στη διάθεσή τους.

Scroll to Top