Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Χρώματα εξωτερικών χώρων - Η Αρμονία των χρωμάτων στη γειτονιά

Χρώματα εξωτερικών χώρων - Η Αρμονία των χρωμάτων στη γειτονιά

Η πιο τυπική επιφάνεια πρόσοψης της πλειονότητας των οικιστικών, επαγγελματικών και βιομηχανικών κτηρίων είναι, με τον ένα ή άλλο τρόπο, οι σοβατισμένες επιφάνειες.

Οι νέες επιφάνειες προσόψεων προστατεύονται έναντι των επιπτώσεων της υγροποίησης με την εφαρμογή κατάλληλων βαφών. Με αυτό τον τρόπο η διαπερατότητα υδρατμών προστατεύεται και η δυνατότητα απομάκρυνσης υδάτων αυξάνεται. Οι σοβατισμένες επιφάνειες έχουν ωριμάσει αρκετά για να βαφούν εφ’ όσον έχουν αφεθεί να στεγνώσουν αρκετά σε λογικές συνθήκες (θερμοκρασία 20º Κελσίου σχετική υγρασία 65%), που σημαίνει το ελάχιστο 1 ημέρα για κάθε mm πάχους στρώσης σοβά.
Ο βαθμός απωθητικότητας του νερού σε μια πρόσοψη υποχωρεί όσο περνάει ο καιρός και η επικάλυψη χρειάζεται να ανανεωθεί μετά από 15-20 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η επιφάνεια της πρόσοψης αδυνατίζει, αποκτά βρομιές και σιγά σιγά αποχρωματίζεται θολώνοντας, οπότε, η επίστρωση με ένα νέο στρώμα βαφής επαναπροσδίδει στη πρόσοψη την κατάλληλη αισθητική της εμφάνιση.

Εάν καθυστερήσει η εφαρμογή ανανεωτικής βαφής, το αποτέλεσμα είναι να αποκτήσει ζημιά και το επίπεδο του σοβατίσματος. Τα έξοδα αποκατάστασης τέτοιου επιπέδου ζημιάς, συνήθως ξεπερνούν τα έξοδα βαφής της επιφάνειας. Η σειρά βαφών προσόψεων της JUB, περιλαμβάνει βαφές χρήσης για πρώτη φορά όπως και βαφές για χρωματισμούς ανακαίνισης/συντήρησης λείων και άγριων επιφανειών. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τον τύπο, την ποιότητα, την ηλικία και την κατάσταση της πρόσοψης, οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε βαφές χαμηλού ή υψηλού βαθμού διαπερατότητας υδρατμών καθώς και ανάμεσα σε χαμηλού ή υψηλού βαθμού απωθητικότητας νερού.
Όλες οι βαφές είναι κατασκευασμένες από συνδετικά στοιχεία εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και βαφές υψηλού δείκτη ανθεκτικότητας στο φως.

Οι χρωματικές αποχρώσεις που προσφέρονται από την JUB σε ευρεία πλούσια γκάμα μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Οι βαφές προετοιμάζονται στο συντομότερο δυνατό διάστημα, είτε στο εργοστάσιό μας είτε στις εγκαταστάσεις ανάμιξης σε εξειδικευμένα σημεία πώλησης.

Για την υποστήριξη των πελατών μας σχετικά με την διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, η σελίδα της JUB στο Διαδίκτυο www.jub.eu προσφέρει την εφαρμογή Jub Design studio που προσφέρει φωτογραφίες από τυπικές φωτογραφίες δωματίων και αντικειμένων όπου, οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων και αποχρώσεων που βρίσκονται στη διάθεσή τους.

Scroll to Top