Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Προϊόντα JUB για Επιφάνειες Σκυροδέματος

Προϊόντα JUB για Επιφάνειες Σκυροδέματος

Για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρείτο ότι το σκυρόδεμα από μόνο του ήταν άφθαρτο και ότι δεν χρειάζεται προστασία ή συντήρηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αρκετές επιφάνειες σκυροδέματος να αρχίζουν να παρουσιάζουν εμφανή σημάδια φθοράς με το πέρασμα του χρόνου.

Το σκυρόδεμα προστατεύεται συμπληρωματικά με την εφαρμογή κατάλληλων υλικών της JUB για την προστασία επιφανειών σκυροδέματος.

Προστασία των επιφανειών από σκυρόδεμα
Το σκυρόδεμα είναι γνωστό σαν οικοδομικό υλικό για περισσότερο από έναν αιώνα και σήμερα είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά στην κατασκευαστική βιομηχανία. Χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς βασικά λόγω της ευελιξίας του (υψηλά και χαμηλά κτήρια, διαφορετικές χρηστικές εφαρμογές)

Η διάδοσή του είναι αποτέλεσμα των καλών χαρακτηριστικών του όπως, μακροβιότητα, φυσικές και λειτουργικές ιδιότητες και εύκολη επεξεργασία. Το σκυρόδεμα είναι ένα τεχνητό μείγμα ενός συνδετικού υλικού (τσιμέντο), πρόσθετα υλικά (άμμο, χαλίκι, διαλυμένες πέτρες και σκωρία) και νερό. Εάν κριθεί απαραίτητο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα πρόσθετα στοιχεία. Στην εφαρμογή του σκυροδέματος συνήθως προστίθεται και ενισχυτικό ατσάλι. Ο συνδυασμός της δύναμης συμπίεσης του σκυροδέματος και η δύναμη συμπίεσης του ατσαλιού δημιουργούν ένα ιδανικό οικοδομικό υλικό.

Διάφοροι λόγοι φθοράς του σκυροδέματος εστιάζονται στην παραγωγή του, στις μεθόδους εφαρμογής και το χρόνο ωρίμανσης, καθώς και φορτία προερχόμενα από το περιβάλλον. Το τελευταίο περιλαμβάνει διάφορα χημικά (ενανθράκωση, όξινη βροχή), φυσικά (διαφοροποιήσεις θερμοκρασίας) και τεχνικούς λόγους (υπέρβαση βάρους, σεισμούς).

Έχουν αναγνωρισθεί και επιπρόσθετες αρνητικές επιδράσεις που επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά του σκυροδέματος, την αντοχή, τη διατηρησιμότητα καθώς και την εμφάνιση του. Η σωστή δομή και η εφαρμογή μπορούν να προλάβουν τέτοιες ζημιές σε μεγάλο βαθμό, αλλά είναι και αδύνατο να αποφευχθούν εντελώς όλοι οι αντίξοοι παράγοντες.

Ως προς αυτούς, το σκυρόδεμα μπορεί να προστατευθεί συμπληρωματικά με την εφαρμογή κατάλληλων υλικών της JUB για την προστασία των επιφανειών σκυροδέματος.Η κατάλληλη επιλογή ή και ο συνδυασμός των υλικών αυτών προσφέρει τη φροντίδα που χρειάζεται και επαναφέρει την αντοχή κάθε επιφάνειας σκυροδέματος.

Scroll to Top