Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Υλικά στεγάνωσης & τοποθέτησης πλακιδίων

Υλικά στεγάνωσης & τοποθέτησης πλακιδίων

Οι επιφάνειες των τοίχων και πατωμάτων είναι συνήθως καλυμμένες με κεραμικά πλακάκια, εξυαλωμένο τούβλο ή μωσαϊκό. Με την στεγάνωση επιτυγχάνουμε αισθητική βελτίωση των επιφανειών, προστασία από το νερό, προστασία από λειτουργικές ζημιές και βρομιές, καθώς και ευκολία στον καθαρισμό και τη συντήρηση.

Έτσι, η διάρκεια ζωής των επιφανειών με πλακάκι επεκτείνεται κατά πολύ. Λόγω των προαναφερθέντων χαρακτηριστικών,
η εφαρμογή κεραμικών πλακιδίων είναι κατάλληλη για χώρους διαβίωσης καθώς και εμπορικούς χώρους.

Τα κεραμικά πλακάκια είναι ο δημοφιλέστερος τρόπος διακόσμησης σε μπάνια ή συναφείς χώρους. Λόγω της διαφοροποίησης των χρωματισμών, σχημάτων και διαστάσεων, τα πλακάκια εξάπτουν τη φαντασία μας ενώ παράλληλα διακοσμούν ένα χώρο. Όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται για την προστασία δαπέδων σε διάφορους χώρους ξενοδοχείων και επαγγελματικών χώρων αφού πολλές φορές η εμφάνιση των πλακιδίων υπερτερεί της εμφάνισης των φυσικών υλικών.

Οι τεχνοτροπίες τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων διαφέρουν ανάλογα με το δωμάτιο, την προβλεπόμενη χρήση και τις απαιτήσεις. Τα υλικά επικόλλησης για κεραμικά πλακίδια επίσης διαφέρουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους ή κατά τις απαιτήσεις των πιστοποιήσεων και τις διαφορετικές τεχνικές τοποθέτησης. Τα υλικά πλήρωσης των αρμών (στόκοι) αποτελούν έναν ενοποιητικό σύνδεσμο ανάμεσα στα πλακάκια και έτσι, επηρεάζουν την αισθητική εμφάνιση του συνόλου καθώς και τη συντήρησή του. Προσφέρουν συγκεκριμένο διακοσμητικό αποτέλεσμα στο σύνολο, διευκολύνουν την ευκολία της συντήρησης και του καθαρισμού, ενώ προστατεύουν από την διείσδυση νερού σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους .

Όσον αφορά τους χώρους χωρίς ιδιαίτερες αισθητικές απαιτήσεις (όπως π.χ. διάδρομοι), η χρήση μιας κόλλας πλακιδίων και ενός αρμού θεωρείται επαρκής. Όσον αφορά σε επικάλυψη τοίχων, η τεχνοτροπία τοποθέτησης και η επιλογή κόλλας εξαρτώνται από τον τύπο της επιφάνειας και η τοποθέτηση σε δάπεδα είναι διαφορετική σε περίπτωση στεγνού ή υγρού δωματίου και εξαρτάται από το αναμενόμενο οπτικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, μερικοί χώροι του κτηρίου όπως τα λουτρά, οι ταράτσες, τα μπαλκόνια ή συγκεκριμένα κατασκευαστικά στοιχεία, δεν χρειάζονται μόνο επίστρωση πλακιδίων αλλά και άψογη μόνωση κατά της εισροής υδάτων στο υπόστρωμα. Αυτή επιτυγχάνεται με την εφαρμογή πλήρως αδιάβροχου υποστρώματος. Πριν την τοποθέτηση γραμμής πλακιδίων στην επιφάνεια, πρέπει να εφαρμοστεί ένα ελαστικό, αδιάβροχο στρώμα συνοδευόμενο με τα κατάλληλα υλικά όπως μονωτικοί σύνδεσμοι, κολάρα και γωνιακά στοιχεία, στην επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας προϊόντα από τη σειρά WATERPOOFING and INSTALLATION of CERAMIC TILES της JUB μπορούμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τους ακόλουθους χώρους: λουτρά και μπάνια, κουζίνες, μπαλκόνια, ταράτσες, φράκτες σκυροδέματος, υποστηρικτικά τοιχία, συλλέκτες υδάτων και χώρους φύλαξης υδρομετρητών και ηλεκτρομετρητών.

Scroll to Top