Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Πολυουρία Ολυμπιακών ταχυτήτων!

Πολυουρία Ολυμπιακών ταχυτήτων!

Απόλυτη μόνωση και προστασία του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων Πεκίνου – Tianjin με πολυουρία. Το σύστημα εφαρμόσθηκε σε χρόνο ρεκόρ και ήταν έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008!

Η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Πεκίνο με την κινεζική παράκτια πόλη Tianjin αποτέλεσε βασικό άξονα για τις μεταφορές των επισκεπτών της Ολυμπιάδας από και προς τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2008.
Ο σχεδιασμός προέβλεπε την ολοκλήρωση της με ένα πρόγραμμα fast-track ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για τη δοκιμή των τραίνων πριν αυτά τεθούν σε λειτουργία.

Διαθέτει μεταλλικές ράγες εγκατεστημένες πάνω σε ένα κατάστρωμα προκατασκευασμένων στοιχείων σκυροδέματος που είναι τοποθετημένα πάνω σε πυλώνες.
Κάθε στοιχείο σκυροδέματος έχει 5,5 m πλάτος και 25 m μήκος και ήταν απαραίτητο να στεγανωθεί και να προστατευθεί προκειμένου να αποτραπεί η ενανθράκωση και η αποδόμηση του σκυροδέματος από την εισχώρηση υγρασίας, τη διάβρωση και την τριβή.
Νοουμένου του όγκου του έργου (για την επικάλυψη των 114 χιλιομέτρων της γραμμής χρειάσθηκαν 2.271.247 λίτρα!) ένα υλικό χωρίς αρμούς, γρήγορης εφαρμογής, απόλυτης πρόσφυσης, απόλυτης στεγάνωσης, υψηλών μηχανικών αντοχών και μεγάλης διάρκειας ζωής ήταν αυτό που απαιτούνταν.

Έτσι η χρήση της πολυουρίας ήταν μονόδρομος!

Η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε σε τρεις συμβάσεις για την εφαρμογή του συστήματος ενώ χρησιμοποιήθηκε πολυουρία ανθεκτική στην τριβή, υψηλότατων μηχανικών αντοχών και ελαστικότητας.
Για την παραγωγή των στοιχείων του καταστρώματος εγκαταστάθηκαν αρκετές μονάδες σκυροδέματος σε όλο το μήκος του έργου.
Τα στοιχεία συναρμολογούνταν επί τόπου και τοποθετούνταν πάνω στους πυλώνες στήριξης όπου οι εργολάβοι προχωρούσαν άμεσα στην εφαρμογή του συστήματος πολυουρίας.
Αρχικά εφαρμόσθηκε εποξειδικό αστάρι δύο συστατικών που διείσδυσε και σφράγισε όλες τις επιφάνειες. Στη συνέχεια έγινε ψεκασμός πολυουρίας σε πάχος 2,5 έως 3 mm με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας. 
Η πολυουρία εφαρμόσθηκε σε τρεις στραυροειδείς στρώσεις με διαρκή έλεγχο των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας ώστε να αποφευχθούν τυχόν αστοχίες και pin holes.
Η εφαρμογή άψογη και υποδειγματική! Αντέχει όλες τις καταπονήσεις και βρίσκεται σήμερα, 8μιση χρόνια μετά, στην αρχική της σχεδόν κατάσταση. Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Το τέλειο αποτέλεσμα αποζημίωσε πλήρως τα συνεργεία για την κούραση των 20 και πλέον ωρών εργασίας ημερησίως που διέθεσαν για να τελειώσει το έργο εγκαίρως.
Άνθρωποι και μηχανήματα έφεραν σε πέρας την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο. Ένα τρόπο που μόνο η πολυουρία που εφαρμόζεται με τον κατάλληλο εξοπλισμό από εξειδικευμένα συνεργεία μπορεί να προσφέρει.
Και αυτό το έργο ολοκληρώθηκε με πολυουρία επιτυχώς και στην ώρα του!

Scroll to Top