Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Απόλυτη προστασία δικτύων αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών λυμάτων με πολυουρία!

Απόλυτη προστασία δικτύων αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών λυμάτων με πολυουρία!

Πώς οι επενδύσεις πολυουρίας παρέχουν ισχυρή και απόλυτη στεγάνωση ρηγματώσεων προστατεύοντας από τη μελλοντική επιδείνωση τους, καθώς και από τη γήρανση ολόκληρων δικτύων αποχέτευσής και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Στις βιομηχανικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ειδικές υποχρεώσεις προκειμένου να διασφαλισθεί η ορθή διαχείριση των ρύπων στα απόβλητα για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και των τοπικών δικτύων αποχέτευσης, καθώς και των Δημοτικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Όλες οι δομές διαχείρισης λυμάτων όμως λειτουργούν υπό συνεχή έκθεση σε χημικές ουσίες και ισχυρή τριβή, παράγοντες που καταπονούν το σκυρόδεμα και διαβρώνουν τον οπλισμό του. Ειδικά σε διαχωριστήρες, δεξαμενές καθίζησης και αναερόβιας σήψης, φρεάτια κ.λ.π., οι συνθήκες είναι ακραίες.

Λόγω αυτού μπορεί να προκληθούν ρηγματώσεις μέσω των οποίων υπόγεια ύδατα μπορεί να διεισδύσουν ή λύματα μπορεί να διαφύγουν, μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα με καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και αυστηρές κυρώσεις για ιδιώτες και Δήμους, οι οποίες προβλέπονται σε περίπτωση ελέγχου.

Δεδομένου δε ότι ένα μεγάλο μέρος των υποδομών, των δικτύων αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων έχει κατασκευασθεί πριν από αρκετά χρόνια, τίθεται σοβαρό ζήτημα συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών και των ρηγματώσεων, ώστε να μπορούν οι δομές αυτές να παραμείνουν σε λειτουργία και να καλύπτουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες. Η επισκευή των διαρροών και η στεγάνωση τους, σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις καθώς και σε νέες κατασκευές, αποτελεί κορυφαία τεχνική πρόκληση.

Τα προηγμένα στεγανωτικά συστήματα πολυουρίας αποδεικνύονται ιδανικά και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις για την αποκατάσταση όλων των υποδομών, αποδίδοντας ισχυρές και εύκαμπτες επενδύσεις οι οποίες είναι ανθεκτικές στην τριβή και στα χημικά, ενώ μπορούν να επιμηκύνονται έως και 400 % χωρίς να σκίζονται, γεφυρώνοντας όλες τις υπάρχουσες ρηγματώσεις.

Δημιουργούν μια συνεχή, σκληρή, ανθεκτική, στεγανή μεμβράνη που προσφύεται απόλυτα στο υπόστρωμα, σταματά τις διαρροές και ενισχύει την ακεραιότητα ολόκληρης της δομής.

Με αντοχή σε εφελκυσμό υψηλότερη από τα παραδοσιακά υλικά, μηδενική διαπερατότητα, τεράστια αντίσταση στην τριβή και άριστη χημική αντοχή στο υδρόθειο, η πολυουρία αποτελεί το απόλυτο στεγανωτικό σύστημα.

Πέραν αυτών, λόγω του ότι εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα θερμοκρασιών περιβάλλοντος και ωριμάζει αποκτώντας τις αντοχές της πολύ γρήγορα, ελαχιστοποιεί το χρόνο διακοπής της λειτουργίας των υπό επισκευή ή κατασκευή εγκαταστάσεων.

Δείτε επίσης:

Scroll to Top