Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Πως να επιλέξετε σωστά μηχανήματα διαγράμμισης

Πως να επιλέξετε σωστά μηχανήματα διαγράμμισης

Ανακαλύψτε τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων διαγράμμισης της Graco. Επιταχύνετε και βελτιώστε την ποιότητα της εργασίας σας επιλέγοντας το σωστό διαγραμμιστικό μηχάνημα.

ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ

Για να ολοκληρώσετε μια εργασία διαγράμμισης γρήγορα και αποτελεσματικά, χρειάζεστε τη σωστό μηχάνημα. Στη διάρκεια της μελέτης των χαρακτηριστικών  του διαγραμμιστικού που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας, τα παρακάτω 5 σημαντικά σημεία θα σας βοηθήσουν για μια σωστή επιλογή:

1.      Ψεκαζόμενο υλικό
2.      Εργασίες διαγραμμίσεων που εκτελείτε
3.      Είδη διαγγραμίσεων
4.      Ταχύτητα
5.      Χρήση σε εσωτερικούς ή και εξωτερικούς χώρους

1. ΨΕΚΑΖΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ

Ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε υδατοδιαλυτό χρώμα 1 συστατικού, βαφή με διαλύτη 1 συστατικού, βαφή 2 συστατικών, εποξειδική, πολυουρεθάνη ή θερμοπλαστικά, το είδος του υλικού που ψεκάζετε είναι καθοριστικό για την επιλογή του διαγραμμιστικού σας. Η Graco διαθέτει μεγάλη γκάμα για κάθε εφαρμογή: LineLazers για βαφή χωρίς αέρα, ThermoLazers για θερμοπλαστική διαγράμμιση και GrindLazers για αφαίρεση διαγραμμίσεων.

2. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ

Τι είδους διαγραμμίσεων αναλαμβάνει η επιχείρησή σας; Αναλαμβάνετε μεγάλα έργα όπου η ταχύτητα είναι σημαντική, όπως αυτοκινητόδρομοι ή αεροδρόμια; Τότε μην επιλέξετε ένα μικρό διαγραμμιστικό. Το μηχάνημά σας δεν θα παρέχει αρκετή ροή για να ολοκληρώνετε γρήγορα τα έργα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα διαγραμμιστικό που έχει αρκετή ισχύ και μπορεί να αποδίδει μεγάλη ποσότητα λίτρων ανά λεπτό. Λάβετε υπόψη ότι το επίπεδο της ροής θα καθορίσει επίσης την επιλογή των μπεκ ψεκασμού.

3. ΕΙΔΗ ΔΙΑΓΓΡΑΜΙΣΕΩΝ

Τι τύπου διαγραμμίσεις κάνετε συνήθως; Αυτό θα καθορίσει τον αριθμό των πιστολιών στο διαγραμμιστικό σας. Για χώρους στάθμευσης, στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί 1 πιστόλι. Για τη σήμανση δρόμων και των διασταυρώσεων όμως χρειάζεστε 2 πιστόλια για να ψεκάσετε διπλές γραμμές ή φαρδιές γραμμές. Θέλετε να ψεκάσετε 2 χρώματα ταυτόχρονα; Τότε χρειάζεστε επίσης ένα διαγραμμιστικό 2 σημείων. Επιπλέον, το μηχάνημά σας πρέπει να μπορεί να επεξεργαστεί 2 χρώματα. Η επιλογή ενός διαγραμμιστικού με πολλαπλά πιστόλια σημαίνει επίσης ότι η αντλία και η ροή του θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη.

4. ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Έχετε συχνά την αίσθηση ότι η ταχύτητα πεζής ώθησης εμποδίζει την ταχύτητα εκτέλεσης; Με ένα αυτοκινούμενο διαγραμμιστικό ή ένα LineDriver δεν χρειάζεται πλέον να ωθείτε και να έλκετε το διαγραμμιστικό σας. Μετατρέπει το διαγραμμιστικό σας σε μια εύχρηστη μονάδα, η οποία μπορεί να διπλασιάσει την παραγωγικότητά σας. Διαγραμμίσεις ακριβείας σε λιγότερο χρόνο με παράλληλη μείωση της κόπωσης του χειριστή και αύξηση της ευκολίας στη χρήση! Με ένα διαγραμμιστικό διπλού χρώματος, μπορείτε να μειώσετε ξανά τον χρόνο εργασίας σας στο μισό, ψεκάζοντας 2 γραμμές ταυτόχρονα.

5. ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Όταν χρειάζεστε το διαγραμμιστικό σας για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, ο τύπος κίνησης του είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Υπάρχουν δύο τύποι κινητήρων που μπορούν να προωθήσουν ένα μηχάνημα διαγράμμισης: βενζινοκινητήρας και ηλεκτροκινητήρας. Εάν πραγματοποιείτε συχνά εφαρμογές σε εσωτερικά περιβάλλοντα, ένα ηλεκτρικό μηχάνημα διαγράμμισης είναι αυτό που χρειάζεστε. Ένα ηλεκτροκίνητο διαγραμμιστικό προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα: δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία ή την ασφάλεια και το μηχάνημα κάνει λιγότερο θόρυβο. Ο μειωμένος θόρυβος είναι πολύ σημαντικός για περιπτώσεις διαγραμμίσεων που γίνονται νύχτα μέσα στον αστικό ιστό. Οπότε και σε αυτή την περίπτωση ένα ηλεκτροκίνητο διαγραμμιστικό αποτελεί την καλύτερη λύση και για διαγράμμιση σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε επίσης:

Scroll to Top