Επικοινωνήστε: (+30) 210 3421 547 // info@kalivis.gr

Η σημασία της Θερμομόνωσης των κτιρίων

Η σημασία της Θερμομόνωσης των κτιρίων

Με την πρόβλεψη θερμομόνωσης στις κτιριακές κατασκευές παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα για την παρεμπόδιση της διαφυγής της θερμικής ενέργειας από ένα χώρο προς την ατμόσφαιρα ή ένα άλλο, ψυχρότερο γειτονικό χώρο. Σήμερα η θερμομόνωση αποτελεί μονόδρομο για νέες και υφιστάμενες κατασκευές.

Σε παλαιότερες εποχές, η ανάγκη για μια τέτοια πρόβλεψη δεν ήταν τόσο επιτακτική. Στις πέτρινες παραδοσιακές κατασκευές το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν με τα μεγάλα πάχη των πλευρικών τοίχων, τις ξύλινες στέγες, τα φυσικά υλικά κλπ.

Στην σύγχρονη εποχή όμως, όταν οι κατασκευές έγιναν ελαφρότερες, περισσότερο σύνθετες και λιγότερο ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες, την προστασία από τις θερμικές μεταβολές ανέλαβαν τα διάφορα τεχνητά συστήματα ελέγχου του μικροκλίματος, όπως η κεντρική θέρμανση και ο κλιματισμός. Η κατανάλωση ενέργειας για τη λειτουργία των συστημάτων αυτών δεν αποτελούσε πρόβλημα, μέχρι που η ενεργειακή κρίση έγινε για όλους μια σκληρή πραγματικότητα.

Σήμερα, που οι ενεργειακές πηγές - πρωτοστατούντος του πετρελαίου - έπαψαν να είναι φθηνές, όλοι συνειδητοποιούν τη μεγάλη σημασία που έχει η θερμομόνωση στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο ακόλουθο link μπορείτε να βρείτε τον Οδηγό Εξοικονόμησης Ενέργειας μέσω Θερμομόνωσης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πιστεύουμε ότι το εγχειρίδιο αυτό θα σας είναι πολύ χρήσιμο και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Συνημμένο αρχείο PDF  Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας

Δείτε επίσης:

Scroll to Top